Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 26.04.2020 16:30:15

Bo tokrat le uspelo? Formula ena si želi, da bi se vse skupaj začelo v ...

Reuters
V elitnem avtomobilističnem tekmovanju formuli 1 upajo, da bodo sezono svetovnega prvenstva, ki jo je prizadela pandemija novega koronavirusa, začeli 5. julija v Avstriji na dirkališču Red Bull Ring.

"Upamo, da se bo začelo takrat. Bilo bi krasno za prvenstvo, če se bo izkazalo, da bo tudi dovolj varno. Vem, da Red Bull dela vse, da bi lahko zagotovil dirko," je dejal šef ekipe Red Bull Christian Horner v pogovoru za časnik The Sun in dodal, da je na dirkališču, namenjenem zgolj formuli 1, sicer že vse nared.

Prvih devet dirk sezone je bilo odpovedanih ali prestavljenih, zelo verjetno bo ista usoda doletela VN Francije, ki bi morala biti na sporedu 28. junija. V F1 vseeno upajo, da bodo izpeljali 18 dirk v tej sezoni.

Pri takšnem scenariju je vse bližja možnost, da izvedejo po dve dirki na določenih dirkališčih in se izognejo takojšnji selitvi na novo prizorišče, kjer bi bili ukrepi lahko drugačni in bi se lahko osebje še bolj izpostavilo virusu.

Helmut Marko, svetovalec v ekipi Red Bull, je prejšnji teden dejal, da F1 načrtuje dirki 5. in 12. julija. Avstrijski športni minister Werner Kogler je poudaril, da vlada ne bo nasprotovala dirkanju pred praznimi tribunami, tudi če bi izvedli dve dirki.



Prav ta dvojni program v Avstriji bi bil vzor naslednjim postajam. VN Velike Britanije v Silverstonu je predvidena za 19. julij, a naj bi tudi tam izvedli dve dirki.

Zaradi tega, ker ima kar sedem od desetih ekip F1 sedež na Otoku, bi bili dve preizkušnji v Silverstonu razumljivi. A pandemija je močno prizadela Britanijo in je vlada previdna pri rahljanju ukrepov.

Tudi v Silverstonu bi bili dirki najverjetneje brez gledalcev, obstaja pa tudi možnost, da bi eno dirko izpeljali v sredo, drugo pa v nedeljo in tako pospešili sezono ali pa celo izvedli tri dirke.

Vodstvo formule 1 naj bi nov koledar predstavilo v začetku maja.

Članki iz rubrike