Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 30.09.2018 08:50:43

Kauzer v boj za medalje na zadnji dan SP v Riu

alesfevzer.com
Slovenski kajakaš na divjih vodah Peter Kauzer bo v finalu med posamezniki v nedeljo lovil drugo slovensko medaljo na svetovnem prvenstvu v Riu de Janeiru.

Petintridesetletni Hrastničan se bo na brzice, kjer je pred dobrima dvema letoma osvojil olimpijsko srebro, podal kot šesti izmed 10 finalisti, potem ko je v soboto zabeležil peti čas polfinala. Začetek finala je ob 15.40 po srednjeevropskem času.

Razlike med prvimi petimi tekmovalci v sobotnem polfinalu - vsi so progo prevozili brez dotikov vratc - so bile izjemno majhne. Kauzer je za najhitrejšim Josephom Clarkom iz Velike Britanije zaostal za vsega 47 stotink sekunde.



Dobitnik bronaste medalje na lanskem svetovnem prvenstvu v Pauju bi lahko Sloveniji priveslal drugo odličje na prvenstvu v Riu. Srebrno medaljo so že v torek osvojili slovenski kanuisti na ekipni tekmi.

V soboto je bila blizu medalje kajakašica Urša Kragelj, ki je na koncu pristala na nehvaležnem četrtem mestu. Med kanuisti sta se po obetavnima polfinalnima vožnjama za medalje borila tudi Benjamin Savšek in Luka Božič, a njuna finalna nastopa sta pokopale napake. Na koncu sta osvojila sedmo oziroma deveto mesto.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike