mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 30.09.2018 08:48:09

Poljakinje v Murski Soboti brez evropske prvakinje

Slovenska ženska namiznoteniška reprezentanca bo v torek ob 18. uri v dvorani OŠ III v Murski Soboti v četrtem krogu kvalifikacij za ekipno evropsko prvenstvo gostila Poljsko. Za Slovenijo bodo igrale Alex Galič, Ana Tofant in Katarina Stražar.

Čeprav bodo Poljakinje, ki so konec februarja v Gdansku v prvem krogu Slovenke premagale s 3:0, v Slovenijo prišle brez evropske prvakinje Quian Li, bo za izbranke Vesne Ojsteršek uspeh že vsaka dobljena partija, so sporočili iz Namiznoteniške zveze Slovenije.

V skupini 6 so z dvema maksimalnima zmagama sicer v vodstvu Ukrajinke, vendar so Poljakinje dobro formo potrdile na nedavno končanem evropskem prvenstvu v Alicanteju, kjer so po zaslugi Lijeve in Katrzyne Grzybowske prišle do zlate in bronaste kolajne. Že samo to dovolj zgovorno govori o tem, v kako močni skupini igrajo mlade slovenske namiznoteniške igralke.



Ob Grzybowski, trenutno 84. igralki sveta, bosta za Poljsko igrali še Natalia Partyka (61.) in Natalja Bajor (180.).

"Vsaka posamična zmaga v tej skupini bo za nas uspeh, kar smo vedeli že na začetku kvalifikacij. Tudi v tej zasedbi, brez Lijeve, so Poljakinje favoritinje. Predvsem za Ano Tofant in Katarino Stražar bo ta dvoboj lepa priložnost, da se pomerita z igralkami, s katerima imata za zdaj le redko priložnost igrati. Zanju bo to nabiranje izkušenj, za Alex Galič pa bi dejala, da lahko proti vsem trem lahko igra enakovredno, ali ji bo tudi uspelo priti do kakšne zmage, pa bomo videli. Vsekakor je tega sposobna, Želimo si, da bi bila dvorana polna in morda bo to dodatni motiv za naša dekleta," je pred dvobojem dejala selektorica Andreja Ojsteršek Urh.

Članki iz rubrike