Kris Jenner Svet24.si

Zvezda resničnostnega šova spregovorila o raku

eugenie bouchard Svet24.si

Foto: Genie se v bikiniju loteva opravil na vrtu

klemen bostjancic Necenzurirano

Kdo pri Boštjančiču želi pred javnostjo skriti...

jansa morawiecki orban fb Reporter.si

Orban in njegov vazal Janša z dolgim nosom domov ...

tadej pogacar Ekipa24.si

Super heroj, super človek! Tadej Pogačar z ...

Sabina Njena.si

Igralec in fotograf, ki je osvojil srce Sabine ...

jan oblak Ekipa24.si

Oglasil se je Jan Oblak in poslal sporočilo, ob ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 29.09.2023 19:32:19

Lahko Radeljčani presenetijo prvake na Taboru?

Igralci Proteusa imajo pred potovanjem v Sl. Brod na sporedu tekmo s Taborsko Jamo, kjer bodo preverili svojo pripravljenost.
psno
Uroš Stoklas in njegovi z obilo optimizma prihajajo na derbi v Maribor. Za obe ekipi Postojnčanov dobri pripravljalni tekmi pred evropskima pokaloma. Kranjčani so že zanesljivo premagali Kamničane.

Pred nami je drugi krog prvenstva v elitnih ligah. Ta bo pravi pokazatelj, kako so sicer pripravljeni vsi A ligaši, še posebej vseh naših sedem ekip, ki se bodo prihodnji teden borile na evropskih kegljaških ekipnih pokalih, kjer jih bo kar osem. Med njimi pa ne bo Celjank, ki so se morale odpovedati temu nastopu, ker so letos oslabljene. S tekmovalno potjo je zaključila naša izvrstna igralka Anja Kozmus-Ančka, ki je bila v zadnjem letu tudi vodja Celja. Namesto njih bodo v evropskem pokalu NBC nastopale igralke Ljubelja.



Mariborčani bodo skupaj s Kamničankami sodelovali na svetovnem pokalu v srbskem Apatinu. Konstruktor, ki je bil zelo razpoložen na gostovanju v Ljubljani, bo tokrat doma gostil novince v ligi, sosede iz Radelj, ki na čelu z Urošem Stoklasom prihajajo zelo optimistično na ta dvoboj. Dobili bomo še eno določeno sliko o pripravljenosti Štajercev pred potjo v Srbijo. Igralke Calcita, ki bodo tudi odpotovale v Apatin, pa čaka zelo težko gostovanje v Radljah. V Bosni, v Brčkem, bo potekal evropski pokal, kjer bosta igrala Triglav in dekleta Proteusa. Kranjčani so svoje delo že opravili in to izvrstno, saj so visoko premagali Kamničane. Čeprav so Kranjčani celo malo spremenili postavo, so vseeno dosegli visok ekipni rezultat. Tako so pokazali, da odhajajo v Bosno z visokimi pričakovanji. Kamničani, ki bodo sicer igrali v Slavonskem Brodu na pokalu NBC, so kljub visokemu porazu pokazali dobro igro. To velja tudi za Postojnčanke pred tednom dni v Pivki, danes pa bodo v vlogi velikega favorita proti Taborski Jami doma. Na Hrvaškem pa bodo igrali tudi Postojnčani. Proteus ima tokrat na sporedu dober preizkus forme in to proti »jamarjem« iz Ljubljane. Glede na prvi krog, bodo lahko malce eksperimentirali s postavo, da bodo lahko videli, na koga lahko še računajo na Hrvaškem.



V ženski ligi bo na sporedu mali derbi v Slovenski Bistrici med Impolom in Celjem, torej ekipama, ki sta lani končali na četrtem oziroma tretjem mestu. Bistričanke so v prvem krogu izgubile v Ljubljani za Bežigradom in to z dobrim rezultatom, toda z okrnjeno ekipo. Zdaj upajo, da bodo že malce popolnjene, saj si želijo dobrega rezultata pred odhodom na Hrvaško. Tja potujejo tudi Tržičanke, ki so vskočile namesto Celjank. Sama tekma proti Pivki bo dala vsaj malce odgovora, kaj od njih lahko pričakujemo na pokalu NBC.



V moški elitni ligi bosta zelo zanimivi tekmi tudi v Tržiču in v Ljubljani. Gost Ljubelja bodo Goričani, ki so v prvem krogu grdo izgubili s Postojnčani doma. Ograjca s Primožem Pintaričem pa bo ponovno domačin in to proti Litiji. Tokrat bo to nasprotnik po meri, saj so bili pred tednom dni Kranjčani premočni. V ženski ligi pa bo preostala tekma v Ljubljani, kjer se bodo srečali obe ekipi, ki sta se letos vrnili v A ligo. Na prvi pogled se vsekakor zdi, da je Ograjca močnejša od Miklavža iz Maribora, toda Strelčeva in soigralke bodo morale to dokazati na stezah.



1. A liga moški, 2. krog
Ljubelj – Gorica (14.00)
Konstruktor – Pergola Hiše (16.00)
Ograjca – Litija (17.00)
Proteus – Taborska Jama (17.30)
Triglav – Calcit 7:1 (3571:3420); že odigrano


1. A liga ženske, 2. krog
Ljubelj – Pivka (10.00)
Impol – Celje (13.00)
Ograjca – Miklavž (13.00)
Proteus – Taborska Jama (13.30)
Remoplast – Calcit (14.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike