1703079682-dsc6151-01-1703079660058 Svet24.si

Umrla je novinarka in publicistka Manca Košir, ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 29.09.2023 19:13:38

Bo Zmarzlik doma potrdil četrti naslov prvaka?

Dancu Leonu Madsnu je naslov evropskega prvaka tik pred ciljem odpeljal rojak Michelsen.
psno
Pred nami je še zadnje dejanje SP v spidveju za letošnje leto. Lahko Lindgren izkoristi priložnost, ki mu jo je dala mednarodna zveza?

Pred dvema tednoma je krovna mednarodna spidvej zveza s precedensom poskrbela za razburljiv zaključek GP serije, potem ko so diskvalificirali vodilnega Zmarzlika, da ni smel nastopiti na Danskem. Tako bo dirka v Torunu odločila o novem prvaku. V prednosti je vsekakor Bartosz Zmarzlik, ki ima šest točk prednosti pred Lindgrenom. Švedu se lahko naslov nasmehne le v primeru, da bi se Poljaku dirka podrla že na začetku, v kar gre težko verjeti, saj je za Barteka to domača steza. Zagotovo pa se bo odvijal zelo zanimiv boj za tretje mesto in bronasto odličje. Tako Slovak Martin Vaculik kot mladi Avstralec Jack Holder sta poravnana z enakim številom točk. Kdor bo boljši, bo tretji.



Zelo razburljiv boj bo tudi za peto in šesto mesto, ki še zagotavljata nastope v GP seriji v prihodnji sezoni. Angleža Bewley in Lambert ter Danec Madsen so v razliki le treh točk. Leon Madsen je imel priložnost, da bi si obstanek priboril pred tednom dni na finalu EP v Pardubicah, toda ugnal ga je rojak Michelsen, ki je postal evropski prvak in s tem član GP serije v letu 2024. Mimogrede dodajmo, da je bil prejšnji konec tedna na Češkem zelo razburljiv, saj je tam potekala tudi dirka za zlato čelado. Med Slovenci je tam nastopal le Matej Žagar, ki je kljub obolelosti na koncu osvojil deveto mesto.



Vsekakor nas čaka zelo zanimiva zaključna dirka na Poljskem. Predvsem zaradi voznikov, ki letos niso blesteli v GP seriji. Ti si želijo zadnjo dirko izkoristiti za lepotni popravek same sezone, zato se nam obeta lepa dirka, ki bi lahko prinesla tudi kakšna večja presenečenja. Zaradi poškodb tokrat na startu ne bo Thomsena, Woffindena in Janowskega in bi morale nastopati enake rezerve kot v Vojensu (Lebedievs, Kvech in Huckenbeck). Toda Čeh Kvech se je v Pardubicah poškodoval in bo namesto njega nastopil Američan Luke Becker. To bo prvi Američan v GP seriji po upokojitvi legende Grega Hancocka, ki bo tokrat v vlogi mentorja mladeniču iz Amerike.



Vrstni red pred zadnjo dirko
1. B. Zmarzlik (Pol) 138, 2. F. Lindgren (Šve) 132, 3. M. Vaculik (Svk) 113, 4. J. Holder (Avs) 113, 5. D. Bewley (VB) 98, 6. R. Lambert (VB) 97, 7. L. Madsen (Dan) 95, 8. J. Doyle (Avs) 88, 9. M. Fricke (Avs) 74, 10. T. Woffinden (VB) 64, 11. P. Dudek (Pol) 62, 12. M. Michelsen 53, 13. K. Nilsson (Šve) 43, 14. M. Janowski (Pol) 43, 15. A. Thomsen (Dan) 36, 16. A. Lebedevs (Lat) 24


Kaj lahko storita Ivačič in Grmek?

V Opolah na Poljskem bo v nedeljo zvečer finale EP za dvojice. Nanj so se med sedmimi dvojicami uvrstili tudi naši reprezentanti. Žal tokrat ne bo na startu Nicka Škorje, ki je veliko pripomogel, da se je Slovenija uvrstila v finale. Bo pa tokrat nastopil državni prvak Matic Ivačič, ki se je tik pred tisto dirko grdo poškodoval, ko ga v ograjo zbil Čeh Kvech. No tokrat je Matic pripravljen za dirkanje. Ob njem bo v paru vozil mladinec iz Ljubljane Anže Grmek. Slednji je moral pred tednom dni odpovedati dirko za zlatno stuho na Češkem. Cilj naše dvojice je prehiteti vsaj eno dvojico, kar bi bil za naša dva dirkača uspeh, saj bolj ali manj vozijo samo uveljavljeni dirkači z obilo izkušnjami. Lanjsko zmago bodo branili Danci, ki so med favoriti tudi tokrat. Glavni favoriti pa so vendarle domačini.

Galerija

Članki iz rubrike