cat-floor-simbolicna Svet24.si

Našli so ga po letu dni

višji-jaz Svet24.si

Prestopajmo meje razuma!

885891_1698149615-snezic2-16981495925 Necenzurirano

Janša je lagal: s Snežičem sta v rednih stikih

klakocar golob m24 mv Reporter.si

Glavobol za Goloba: »drama queen« Urška ...

kopitar Ekipa24.si

Kopitar in holivudski uvod v tekmo: Slovenec, ...

Zala Smolnikar - ZÁLI Revija Stop

Naši znani obrazi o svojih razvadah: Od cigaret ...

ronaldo Ekipa24.si

Ronaldo s pomočjo partnerja ogoljufal številne?!...

(mk)
(mk)
0 28.09.2023 10:38:52

Na Škofljici podelili petnajst majic državnega prvaka

Najboljši v vožnji na čas
Franci Hrastar
Kulturno in športno društvo Moja Občina je v sodelovanju s Športno zvezo Škofljica v soboto, 23. septembra, na državni praznik, dan slovenskega športa, organiziralo državno prvenstvo v vožnji na čas za kategorije amaterjev Kronometer Škofljica–Ig.

Tekmovanje se je točkovalo tudi za pokal Slovenije, vpisano pa je bilo tudi v koledar akcije Slovenija kolesari za leto 2023. Ravninska trasa dirke je potekala v dolžini 15,8 kilometra na dveh krogih na trasi Škofljica–Ig–Škofljica. Absolutno najhitrejši čas (19:57,8) je postavil Nejc Pogačnik, drugi čas (20:15,2) je privozil Dean Bratuš in tretjega (20:19,5) Nejc Ropas.

Kljub slabemu vremenu in mokremu cestišču se je na progo podalo 96 tekmovalcev in jo končalo brez nezgod. Na koncu smo dobili 15 državnih prvakov v 15 kategorijah. Ob zaključku prireditve so se udeleženci z gromkim aplavzom organizatorju zahvalili za uspešno organizacijo tekmovanja in predvsem za to, da je prevzel odgovornost za organizacijo.

Predsednik društva Moja Občina in Športne zveze Škofljica Milan Knez pa je v nagovoru med drugim napovedal, da je prireditev Kronometer Škofljica–Ig postala tradicionalna, in prisotne povabil na tekmo naslednje leto. Prireditev je suvereno povezoval Janko Horvat, za zvok in glasbo pa je poskrbel Profesional sound & light Šteblaj. Razglasitev rezultatov je bila v Chef JoSe Grill Iveco Baru v industrijski coni na Škofljici. Posnetek prireditve si lahko ogledate na https://moreltv.com/.../drzavno-prvenstvo-v-kronometru.../

Za pomoč pri izvedbi državnega prvenstva v vožnji na čas za amaterje se organizatorji iskreno zahvaljujejo: občini Škofljica, občini Ig, Gasilski zvezi Škofljica in njihovim članom, Komunalnim gradnjam Grosuplje, d. o. o., Mesarstvu Blatnik, Pekarni Pečjak, d. o. o., Kruha(R)nici proizvodnja in trgovina, d. o. o., Chef Jose Grill Iveco Baru, Šteblaj, s. p., AZ Net, d. o. o., Prijavim.se, Kolesarski zvezi Slovenije, Združenju KSK, PGD Pijava Gorica, PGD Škofljica, KD Dolenjska Balanca, TV Morel, Osnovni šoli Škofljica, Križman, d. o. o., in Janku Horvatu, Urošu Šilarju, Janu Kosmaču ter Vesni in Sabini Knez.

Mini olimpijada treh občin tokrat v Grosupljem

Zveza športnih organizacij Grosuplje je skupaj s Športno zvezo Škofljica in Športno zvezo Ig ter seveda Olimpijskim komitejem Slovenije – ZŠZ v sredo, 27. septembra, organizirala mini olimpijado treh občin. Prireditev je bila izvedena na zunanjih igriščih in travnatih površinah ter v Športni dvorani Brinje pri Osnovni šoli Brinje v Grosupljem. Začeli so ob 9.15 s čisto pravim olimpijskim protokolom in kasneje s športnimi izzivi, ki so jih pripravila športna društva in klubi iz teh treh občin. Uvodoma so vse prisotne pozdravili podžupan občine Grosuplje Janez Pintar, olimpionik Miroslav Cerar in ravnateljica Osnovne šole Brinje Špela Podgoršek Pirc. Udeleženci, učenci drugih razredov osnovnih šol iz Škofljice, Grosupljega in Iga, ki jih je bilo več kot 300, so se na privlačen način seznanili z nogometom, košarko, rokometom, karatejem, plesom, odbojko in orodno gimnastiko. Seveda je nadobudne športnike obiskal tudi lisjaček Foksi. Vsi sodelujoči mladi športniki so prejeli posebna priznanja in skromno darilo.

Janez Rugelj dobitnik prestižnega priznanja Občine Škofljica

Janez Rugelj je na predlog Športne zveze Škofljica prejemnik grba Občine Škofljica za dolgoletno delo na področju športa. Priznanje je bilo nagrajencu izročeno na občinski proslavi ob občinskem prazniku Občine Škofljica v soboto, 16. septembra 2023.

Janez je bil od leta 2004 do 2006 predsednik rokometne sekcije društva ŠD Škofljica. Bil je gonilna sila pri organizaciji, pridobivanju sredstev in izboljševanju pogojev tekmovalcev. S svojim pogledom in strategijo je začrtal pot društva in njegova predvidevanja so se letos tudi uresničila. Vedno je zagovarjal tezo, da se mora rokomet na Škofljici razvijati do te mere, da ga bo lokalno gospodarstvo sposobno financirati. Njegov prispevek k izboljšanju športnega društva, lokalnega gospodarstva, urejenosti občine, transparentnosti javnega delovanja in povezovanja ljudi je neprecenljiv. (mk)

Članki iz rubrike