sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

1715949373-dsc06037-1715949336712 Necenzurirano

"Ne morem izključiti, da so na uradu vzporedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

kidd doncic 23 pm Ekipa24.si

Hahaha!!! Po spotakljivih vzdihih Luka Dončić ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ou
ou
0 27.09.2023 14:48:42

Mladi slovenski balinarski upi med najboljšimi na svetu: V bogati zbirki novo zlato

Dobitniki kolajn na SP v Oranu
Prejšnji teden so slovenski balinarji na svetovnem prvenstvu za mlade v Alžiriji osvojili kar šest kolajn, na najvišjo stopničko zmagovalnega odra pa se je povzpel mlajši član Žan Sodec. Prihodnji teden bo v središču pozornosti moško člansko evropsko prvenstvo v Bosni in Hercegovini, pestro pa je tudi dogajanje na mednarodni klubski sceni.

Finalni dan svetovnega prvenstva v balinanju za mladince in mlajše člane ter mladinskega svetovnega prvenstva v alžirskem Oranu je potrdil, da Slovenija ostaja balinarska velesila, saj se iz severa Afrike vrača s kar šestimi medaljami – eno zlato, dvema srebrnima in tremi bronastimi.

Peterica do šestih kolajn
Mlajši član Žan Sodec je v natančnem zbijanju osvojil naslov svetovnega prvaka, mladinec Anže Moličnik je osvojil srebrno medaljo v igri v krog, mladinec Urban Hiti se je okitil s srebrom v hitrostnem zbijanju, dvojici mlajših članov Žan Sodec-Gašper Povh in mladincev Anže Moličnik-Nejc Čimžar Žuran ter mlajši član Gašper Povh v hitrostnem zbijanju pa so osvojili bron.

Slovenska raffa zasedba je v četrtek zaključila nastope na mladinskem svetovnem prvenstvu. Luka Sedmak je v natančnem zbijanju zasedel 14. mesto, dvojica Luka Sedmak-Jan Hrvatin in Gabrijel Korenika v igri posamezno pa so tekmovanje zaključili v skupinskem delu.

Anton Kosar, selektor reprezentance do 23 let
»Po vsej smoli, ki se nam je s poškodbo Jake Štremfla pripetila tik pred začetkom svetovnega prvenstva, moram biti več kot zadovoljen. Že pred odhodom v Alžirijo sem napovedal, da je Žan Sodec vedno med dobitniki medalje v natančnem zbijanju ter da mu manjka le zlata. Zato sem še toliko bolj vesel, da mu je uspelo ravno v zadnjem nastopu v tej starostni kategoriji. Vse pohvale si zasluži tudi Gašper Povh, ki je iz drugega plana prišel do dveh odličij. Žal se Jaki Štremflu zaradi poškodbe gležnja ni izšlo po željah, a bo že prihodnje leto zagotovo nadoknadil zamujeno. Alžirijo bom ohranil v lepem spominu, saj se domov vračamo z zlato kolajno.«

David Šircelj, selektor reprezentance do 18 let


»Z doseženim smo lahko zadovoljni, saj smo cilje dosegli oziroma celo presegli. Vesel sem, da se bodo vsi trije mladinci domov vrnili z medaljami okrog vratu. Nagrajeni so bili za trdo delo v zadnjih mesecih. Na lanskem svetovnem prvenstvu v Franciji so se učili in na konkurenco gledali z velikimi očmi, letos pa smo bili v vseh disciplinah konkurenčni najboljšim. Z malce več zbranosti bi lahko osvojili še kakšno kolajno več, že naslednje leto pa bomo napadli tudi zlato.«

Žan Sodec, svetovni prvak v natančnem zbijanju do 23 let
»Najprej se moram zahvaliti selektorju in reprezentančnim soigralcem, ki so me podpirali vsa ta leta. Za nastop na zadnjem svetovnem prvenstvu v kategoriji do 23 let sem vložil veliko truda. V Alžirijo sem odšel z visokimi cilji in po napetem finalu sem končno uspel izpolniti želeno. Kot vsako leto sem tudi letos med tekmovanjem stopnjeval rezultate, le da je bil tokrat zaključek malce slajši.«

Znana članska peterica za evropsko prvenstvo
Selektor moške članske reprezentance Davor Janžič je izbral peterico za nastop na evropskem članskem prvenstvu v Bosni in Hercegovini. Slovenijo bodo v Grudah od 3. do 7. oktobra zastopali Dejan Tonejc, Jure Kozjek, Anže Petrič, Tadej Premru in Erik Čeh.

Kandidati za nastop na evropskem prvenstvu v Grudah so v preteklih tednih opravili več enodnevnih skupnih priprav pod vodstvom selektorja Davorja Janžiča in njegovega pomočnika Bojana Berčiča. Sredi meseca so v Postojni opravili skupni trening in odigrali neuradno pripravljalno tekmo s Hrvaško, v teh dneh pa so na sporedu zaključne priprave.

Krim in Postojna brez WABL-finala
Konec tedna je Beograd gostil zaključni turnir ženske regionalne lige WABL, na katerem so nastopile štiri najboljše ekipe spomladanskih kvalifikacijskih turnirjev. Slavila je hrvaška Pula pred domačim NBGD, tretje mesto je osvojil ljubljanski Krim, četrto mesto pa je zasedla Postojna.

Galerija
Značke: balinanje, šport

Članki iz rubrike