Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 29.09.2022 19:13:56

Janja Garnbret do konca oktobra na azijski turneji

Profimedia
Slovenska športna plezalka Janja Garnbret se po tekmi svetovnega pokala v Džakarti ni odpravila domov. Trenutno je v Singapurju, nato se bo prvič po olimpijskih igrah in osvojenem naslovu olimpijske prvakinje odpravila na Japonsko. Kot je sporočila, ne bo tekmovala na zadnji tekmi sezone svetovnega pokala v Morioki.

Sezona 2022 svetovnega pokala v športnem plezanju se bo s tekmovanjem v olimpijski kombinaciji balvani-težavnost končala na Japonskem v Morioki od 20. do 22. oktobra, na kateri pa ne bo tekmovala najboljša Slovenka, za katero je sezona novih mejnikov in tekmovalnih presežkov.

"Resnično se veselim, da bom prvič po olimpijskih igrah v Tokiu. Ne bom tekmovala na finalnem dogodku v Morioki, imela bom nekaj časa, da se prepustim in počnem, kar želim, med drugim tudi nekaj sprostitve ob oceanu. Veselim se, da se bom konec oktobra vrnila domov svežih misli," je danes svojim navijačem v Sloveniji sporočila Janja Garnbret, ki je trenutno v Singapurju.

V tej azijski mestni državi jo je dočakala nepregledna množica oboževalcev. Da gre za globalno športno zvezdo dokazuje izjemno navdušenje navijačev, ki na podpis Janje Garnbret čakajo tudi več ur.

"Povedali so mi, da imam tukaj veliko bazo oboževalcev in že nekaj let me vabijo na obisk. Ker je svetovni pokal v Džakarti oddaljen le en kratek let, sem želela izkoristiti priložnost. Bila sem pozitivno šokirana nad količino prepoznavnosti, ki sem jo lahko doživela. Tudi dan pred kvalifikacijami v Džakarti so otroci prihajali na prizorišče po selfije in avtograme," je še dejala Janja Garnbret.

Za Korošico je bila zadnja tekma v svetovnem pokalu v letošnji sezoni tekmovanje v težavnosti v Džakarti, ki se je sklenilo v ponedeljek s finalom, v katerem je prepričljivo zmagala, tako da je edina osvojila vrh finalne smeri. To je bila njena že 37. zmaga v svetovnem pokalu.



Že pred tekmo v glavnem mestu Indonezije je sezono sklenila z zmago v skupni razvrstitvi v težavnosti svetovnega pokala ter se pri komaj 23 letih povzpela do svojega desetega skupnega naslova. Že petič je postala skupna zmagovalka v težavnosti športnega plezanja.

"Težko je dojeti vse, kar se je zgodilo od leta 2016, ko sem osvojila svoj prvi skupni naslov. To je nora vožnja, na kateri sem. Vsak uspeh mi daje motivacijo, da še naprej pišem zgodovino našega športa," se je na sezono še enkrat ozrla trenutno najuspešnejša tekmovalka v karavani svetovnega pokala.

Ob tem je pohvalila tudi dosežek 20-letnega reprezentančnega kolega Luke Potočarja: "Za Slovenijo je izjemno, da ima tudi skupnega zmagovalca med moškimi. Zelo sem vesela za Luko, zelo se je razvil kot tekmovalec in uspeh, ki ga je dosegel v letošnji sezoni, je zaslužen."

V mednarodni srenji se Slovenko pogosto omenja kot največjo vseh časov v tem športu. "Težko je zmagati že na samo enem tekmovanju, samoumevno pa je, da je še težje dolgo ostati na vrhu. Poznamo rek - vedno je lažje napadati kot braniti. Že nekaj časa sem v vlogi branilke naslova in ponosna sem, da se lahko tako dolgo vedno znova izboljšujem."

"Ena stvar je zmagati, druga pa je uživati v procesu, ki te pripelje do cilja. Zame eno brez drugega ne gre in kljub vsem letom nastopanja v svetovnem pokalu, se še vedno neizmerno zabavam, kar je bil vedno moj ključ do uspeha," pravi olimpijska in šestkratna svetovna prvakinja, ki je letos poleg zmagoslavja v svetovnem pokalu osvojila tudi trojno evropsko krono v Münchnu.

Članki iz rubrike