stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

sm
sm
0 28.09.2022 11:07:11

Prvakom evropski remi, Krimu regionalni pokal

Krimovke so slavile v pokalu ABC.
BZS
V četrtfinalnem obračunu moškega evropskega pokala je kobjeglavski Agrochem Hrast remiziral z Istro Poreč in bo napredovanje na zaključni turnir lovil na povratni tekmi na Hrvaškem. Balinarke ljubljanskega Krima so slavile na klubskem pokalu Adriatic Bocce Confederation v Beogradu.

Po izpadu škofjeloške Trate v osmini finala je edini preostali slovenski predstavnik v evropskem pokalu kobjeglavski Agrochem Hrast, ki je s sobotnim remijem na prvi četrtfinalni tekmi v Novi Gorici ohranil možnosti za preboj med najboljšo evropsko četverico.

Napeto do zadnjih krogel

Obračun slovenskih prvakov in hrvaških podprvakov je pričakovano postregel z izenačeno predstavo, v kateri je Istra Poreč dominirala v tekaških disciplinah, Agrochem Hrast pa je bil zelo konkurenčen v preostalih igrah. Po zaslugi zmag Marka Švare in Jake Štremfla v natančnem zbijanju ter Igorja Jakopča v igri v krog in remiju Gregorja Severja v isti disciplini so Kraševci povedli s 7:3, a je bilo jasno, da bo pot do pozitivnega izkupička zelo zahtevna. Bruno Kraljić in Darijan Živolić sta v hitrostnem zbijanju poskrbela za izenačenje na 7:7, tako da so o končnem razpletu odločale klasične igre. Kobjeglavski dvojici Marko Švara/Erik Petrič ter Jaka Štremfel/Rajko Kavčič sta hitro slavili in ob rezultatu 11:7 je že vse kazalo na zmago domačih, a sta Jakopič in Sever ostala praznih rok v igri posamezno, tako da je na koncu dvoboja na semaforju zasvetilo 11:11.

»Neodločen rezultat je glede na prikazano najbolj pravičen. Gostje so prevladovali v štafeti in hitrostnem zbijanju, v drugih disciplinah smo bili konkurenčni. Fantje so prikazali dobro predstavo, a imamo še rezerve. Zavedamo se, da nas na povratni tekmi čaka težka naloga,« so dvoboj ocenili v kobjeglavskem taboru.

V preostalih treh prvih četrtfinalnih tekmah je hrvaški Biston z 22:0 odpihnil črnogorsko Palmo, v italijanskem derbiju je BRB Ivrea s 15:7 ugnala La Perosino, v francoskem obračunu pa je Saint Vulbas z 12:10 premagal Balaruc Les Bains. Povratne tekme bodo na sporedu 8. oktobra.

Krimovkam regionalna krona

Srbska prestolnica je konec tedna gostila Adriatic Bocce Confederation (ženski klubski pokal), na katerem so ob domačem Novem Beogradu, črnogorskem Omladincu ter hrvaških zasedbah Škola boćanja Čavle in Nova Veruda Pula nastopile tudi balinarke kobjeglavskega Agrochem Hrasta in ljubljanskega Krima. Slovenski zasedbi sta se po uspešnih skupinskih nastopih prebili v polfinale, v katerem so Kobjeglavke morale priznati premoč domačinkam, ki so slavile z 12:6, medtem ko so Ljubljančanke z enakim rezultatom premagale Pulo. V tekmi za bronasto kolajno so bile Hrvatice z 10:4 boljše od slovenskih podprvakinj, pri katerih so se najbolj izkazale Tanja Marc, Iva Guštin in Eva Žerjal. Finalna tekma je ponudila zelo kakovostno predstavo, v kateri so varovanke Mihe Sodca na čelu z Nino Volčina, Ano Pevec in Lejo Vehovec zaigrale zelo odločno in ob kopici izvrstnih rezultatov s končnih 10:4 prišle do zasluženega slavja.

Zanimivo v državnih ligah

Ob pestrem mednarodnem dogajanju je bilo konec tedna zelo zanimivo tudi v državnih ligah, saj so bili klubi aktivni na vseh tekmovanjih. Pri članicah je Postojna ob odigrani tekmi več ujela Krimovke, v zelo izenačeni moški prvi ligi je edina še neporažena zasedba Tržič Orodjarstvo Knific, v zahodni drugoligaški skupini se lahko z maksimalnim izkupičkom pohvalita Cerkniško jezero in Goriška brda, na vzhodu pa so Bistrica pri Tržiču, Loka 1000, Sodražica in Rogovila vpisali po tri zmage ter remi.

V Pivki festival mladih

Večina državnih prvenstev v kategorijah U-14 in U-18 je bila odigrana v Pivki. Pri mladincih je Jaka Štremfel (Agrochem Hrast) slavil v natančnem in hitrostnem zbijanju, naslov v štafetnem zbijanju je pripadel Anžetu Moličniku in Janu Kreševiču (Kozlek), v igri dvojic pa so slavili balinarji Cerkniškega jezera Urban Hiti, Nik Ivančič in Vid Furlan. V kategoriji U-14 so bili najboljši Žiga Štundf (Orlek Oro Met Pivka) v natančnem zbijanju, Žiga Moličnik (Kozlek) v hitrostnem zbijanju ter Žiga Moličnik in Anže Trobec (Kozlek) v štafetnem zbijanju in igri dvojic.

Galerija
Značke: balinanje, krim

Članki iz rubrike