mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

mk
mk
0 29.09.2022 15:10:24

Uspešno nabiranje neprecenljivih izkušenj

Neža Berden, Lorena in Lara Zabukovec
ŠZ Škofljica
Prvi konec tedna v septembru so se tri članice kluba DBVT Kang, Neža Berden, Lorena Zabukovec in Lara Zabukovec, pomerile na dveh tekmovanjih za svetovni pokal.

Prvi dan so tekmovale na 1. Sweden open poomse, drugi dan pa na 1. European cup poomse na Švedskem. Na prvem tekmovanju, odprtem prvenstvu Švedske, sta se Lorena Zabukovec in Neža Berden v kvalifikacijah uvrstili v polfinale. To je lep dosežek, saj je bila konkurenca zelo močna in številčna. Uspeh jima je uspelo ponoviti tudi naslednji dan na tekmovanju na prvem evropskem pokalu v poomseju.

Lara je imela nekaj smole s tremo, zato se ji ni uspelo prebiti v polfinale. Mlada Zabukovčeva je na treningih zelo lepo napredovala, vendar potrebuje še nekaj več izkušenj z največjih tekmovanj, da se bo lažje spopadla s tremo med nastopi. V svoji kvalifikacijski skupini je Lara osvojila deveto mesto, kar je bilo malenkost premalo za napredovanje v naslednji krog.

Lorena, ki je najbolj izkušena tekmovalka izmed trojice, je v kvalifikacijah pristala na sedmem mestu, s čimer se je uvrstila v polfinale. Tam je zasedla 13. mesto.

Neža Berden se je s tremo še najbolje spopadla, saj med nastopi ni bila tako vidna. Uspešno se je uvrstila v polfinale, kjer je nato zasedla deseto mesto.

Naslednji dan so dekleta tekmovala na prvem evropskem pokalu v poomseju, na katerem je najprej nastopila Neža, ki je pokazala solidno predstavo. Finalni nastop se ji je za las izmuznil, saj je končala na devetem mestu, prva osmerica pa je napredovala v finale. Nato je z nastopom nadaljevala Lorena, ki je nastopila dobro. V kvalifikacijah se je s petim mestom v skupini 14 tekmovalk uvrstila v polfinale. Tudi v polfinalu so ji nastopi kar uspeli, vendar so bile tekmice res na vrhunski ravni, zato se ji ni uspelo prebiti v finale. V polfinalu je Lorena zaključila tekmovanje na 11. mestu.

Lara je tokrat nastopila v zelo močni skupini v kvalifikacijah, zato ji preboj v polfinale ni uspel in je kvalifikacije zaključila na 11. mestu. Dekleta so dobila nove, zelo potrebne izkušnje iz večjih tekmovanj, ki so zelo pomembne za njihov nadaljnji razvoj. S tem so odprla jesensko sezono tekmovanj. Želimo jim še veliko uspehov v prihodnje.

Op.: Poomse je disciplina natančnih gibov obrambe in napada ter tehnike, ki se uporabljajo v borilnih veščinah.

Članki iz rubrike