stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

bu
bu
0 18.05.2022 11:32:05

Balinanje: Močna zasedba v lov na kolajne v Alžiriji in ZDA

Selektorja ženske in moške članske balinarske reprezentance Dejan Koren in Davor Janžič sta izbrala zasedbo za svetovne in sredozemske igre. V državnih ligah so Pivčanke vse bližje naslovu prvakinj, balinarji Planine Kranj pa napredovanju med elito.

Selektor ženske reprezentance Dejan Koren je izbral potnice za letošnje sredozemske in svetovne igre, selektor moške izbrane vrste Davor Janžič pa je izbral nastopajoča na sredozemskih igrah.

V poletnih mesecih čakata slovensko balinarsko reprezentanco zelo pomembni tekmovanji, sredozemske igre v Alžiriji in svetovne igre v Združenih državah Amerike. Na junijskih sredozemskih igrah v alžirskem Oranu bodo slovensko izbrano vrsto predstavljali Nina Volčina (hitrostno zbijanje), Tadeja Petrič (natančno zbijanje), Martin Zdauc (hitrostno zbijanje) in Marko Švara (natančno zbijanje). Zdauc je dobil priložnost kot aktualni svetovni rekorder in državni prvak v tej disciplini, Švara je bil eden najboljših igralcev aktualnih državnih prvakov Agrochem Hrasta v letošnji super ligi, Volčina in Petričeva pa sta v zadnjih letih redno osvajali odličja na največjih tekmovanjih.

Na julijskih svetovnih igrah v ameriškem Birminghamu bosta barve slovenskega balinanja zastopali Nina Volčina (hitrostno zbijanje) in Tanja Marc (natančno zbijanje), ki je nastopila tudi na zadnjem svetovnem prvenstvu v Italiji.

Zahtevna izbira za selektorja
»Nina je nedvomno najboljša hitrostna zbijalka v Sloveniji, tako da bo nastopila na obeh tekmovanjih. Prepričan sem, da bo do svetovnih iger optimalno kondicijsko pripravljena. Tadeja in Tanja bosta nastopili v najbolj nepredvidljivi disciplini, a lahko s svojimi izkušnjami posežeta visoko. Ostala dekleta, ki so bila na pripravah, ostajajo v igri za nastop na septembrskem evropskem prvenstvu v Ljubljani,« je pojasnil ženski selektor Koren, medtem ko je Janžič dodal: »Izbira je bila kar nehvaležna, na koncu pa sem se odločil, da priložnost za nastop na sredozemskih igrah ponudim Zdaucu in Švari. Upam, da jo bosta izkoristila.«



V Postojni proti Hrvaticam
Selektor Dejan Koren je skupaj s pomočnico Petro Pivk Lukančič v zadnjih dveh mesecih organiziral več enodnevnih priprav, v nedeljo pa čaka slovensko izbrano vrsto pripravljalna tekma s Hrvaško. Sosedski derbi bo dober test za reprezentanci pred pomembnimi preizkušnjami na sredozemskih in svetovnih igrah ter evropskem prvenstvu.

V celodnevnem programu na odprtem balinišču bodo od 9.30 dalje za člansko vrsto nastopale Nina Volčina, Sara Jenčič, Polona Zule (vse Krim Ljubljana), Tanja Marc (Agrochem Hrast), Klara Puhanič (Kolektor Idrija), Tadeja Petrič, Helena Ludvik in Ana Pevec (vse Pivka Oro Met), za mladinsko zasedbo pa Leja Vehovec (Krim Ljubljana), Veronika Vrabec (Pliskovica), Eva Žerjal, Iva Guštin (obe Agrochem Hrast), Rebecca Martulaš, Mia Žigman in Aneta Fidel (Pivka Oro Met).

Vodilni ženski trojček uspešen na gostovanjih
Po zanimivem desetem krogu prve lige – članice je Pivka Oro Met z zmago v gosteh v Bistrici pri Tržiču zadržala tri točke prednosti pred kobjeglavskim Agrochem Hrastom, ki je bil uspešen v Desklah. Tretje mesto je zadržal idrijski Kolektor, ki je po začetnem zaostanku dosegel remi na gostovanju pri ljubljanskem Krimu. V prvi moški ligi je Planina Kranj premagala Jadran Izolo in povečala prednost pred zasledovalci, saj je Kozlek izgubil pri Čirčah. V drugi ligi sta na vrhu Jadran HK in Tržič Orodjarstvo Knific.

Značke: balinanje, šport

Članki iz rubrike