cg_zdravstveni_domovi Svet24.si

Prihodki v zdravstvu so se v petih letih povečali...

beli-pav Svet24.si

Foto: Beli pav ponosno razprl svoj rep

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

matija-rupel Njena.si

Skrito v raju: Igralec na odru gol kot glista

sveca Ekipa24.si

V hudi prometni nesreči na primorski avtocesti ...

jz
jz
0 17.05.2022 13:05:03

Miting v Mariboru: Če se po jutru dan pozna ...

Zmagovita štafeta Krke
Kristjan Čeh (Ptuj) je na mitingu v Mariboru na prvi tekmi v poletni sezoni pred diamantno ligo konec naslednjega tedna v Birminghamu v metu diska zmagal s svojim najboljšim izidom leta, 67,40 metra. S tem je peti na letošnji lestvici izidov na svetu.

Vodi olimpijski in svetovni prvak Daniel Ståhl iz Švedske, ki je 69,11 metra vrgel v ameriški Chuli Visti 7. aprila. Nihče izmed preostalih ni presegel 67,69 metra, kar pomeni, da je Ptujčan zelo blizu drugemu mestu. »Še malo, pa bom v samem vrhu. Zelo sem zadovoljen, na tekmo sem prišel brez nekih pričakovanj. Nisem vedel, kam lahko vržem. Že ogrevanje pred tekmo mi je šlo zelo dobro. A pred prvim metom sem bil živčen zaradi pričakovanj in tudi negotovosti ter že v izmetu nisem dobro 'poklopil' diska. V drugi seriji mi je šlo zelo dobro, dosegel sem največjo daljavo na tekmovanju. Potem je začelo deževati in nisem mogel prav začeti nastopa iz svojega startnega položaja. Glede na vse bi mogoče v boljših razmerah vrgel še več, imel sem dober občutek. Trener Gerd Kanter, ki sem ga poklical po telefonu, je bil zelo zadovoljen z dosežkom. Komaj čakam na Birmingham, kjer bodo vsi najboljši. Bodo prave male olimpijske igre,« je dejal Čeh.

Začel je s 60,58 metra in nadaljeval s 67,40, 64,65 in 62,00, po neveljavnem dosežku v peti seriji pa v zadnji ni več metal. Drugi je bil Tadej Hribar (Krka), ki je tudi presegel 60 metrov (60,21 m).

Triindvajsetletni Čeh je sicer izjemno začel letošnje leto in 12. marca na evropskem pokalu v metih v portugalski Leirii zmagal in s 66,11 metra prvič v karieri ugnal tudi Ståhla. Čeh je pred tekmo v štajerski prestolnici imel izid sezone 67,27, kar je vrgel na Ptuju 27. februarja.



V štajerski prestolnici je potekalo tudi dvodnevno odprto DP v mnogoboju, kjer med člani ni bilo slovenske udeležbe. Med članicami je v sedmeroboju zmagala Tara Keber (Krka), v deseteroboju je slavil Srb Milan Čajić.

Prav tako je Mariboru je potekalo državno prvenstvo v atletiki v štafetah, ki niso redno na programu mitingov in prvenstev. Med člani je v mešanih štafeti 4 x 100 metrov zmagala novomeška Krka, v mešani na 4 x 400 pa ljubljanski Mass, obe četverici sta dosegli tudi nova slovenska klubska rekorda. Za Krko so s 44,49 sekunde zmagali Gal Krauthaker, Matevž Šuštaršič, Eva Murn in Nika Korasa. Prejšnji klubski rekord (44,93) je bil v lasti ljubljanskega Kronosa od septembra 2020. Na 4 X 100 metrov sta nastopili le dve postavil, druga je bila velenjska četverica s časom 45,47, tekli so Manca Cesar, Alen Subašič, Hana Marovt in Dino Subašič.

Na 4 x 400 metrov so za Mass, ki je dosegel čas 3:27,14, nastopili Jernej Jeras, Vika Rutar, Aneja Simončič in Lovro Mesec Košir. Za deset sekund so izboljšali prejšnji klubski rekord (3:37,33), ki ga je prav tako Mass, vendar v povsem drugi postavi, tekel 24. aprila 2021 v Radovljici. Tudi na tej tekmi so bili drugi Velenjčani, 3:39,93 so tekli trije člani sprinterske štafete Hana Marovt, Alen Subašič in Manca Cesar ter še Jaka Pogorevc. Za tretjo domžalsko četverico (3:50,73) so bili v štafeti Nika Levičnik, Nika Šter, Nejc Povše in Mark Kočar.

Značke: atletika, maribor, miting

Članki iz rubrike