bežigrad, orožje Svet24.si

FOTO: Zaseg orožja v Ljubljani

meteorit Svet24.si

Streljaj od slovenske meje ponoči pristali ...

janez jansa bobo 9 Necenzurirano

Kdo je glavni krivec za bencinski kaos #kolumna

robert golob Reporter.si

Ljerka Bizilj: Robertu Golobu je padla sekir'ca v ...

goran dragic trst 22 af Ekipa24.si

Slovenija v Trstu pokazala svojo moč! Italijani ...

1_kaja vidmar Njena.si

Kaja Vidmar objavila prvo fotografijo z ...

slovenija sekulic Ekipa24.si

Norišnica v Trstu že več kot uro pred tekmo! ...

su
su
0 17.05.2022 17:22:06

Ilka odprla novo poglavje. Tokrat je naredila to, kar se je že govorilo in smuči postavila ... Ne, ne ... Ne v kot ... (foto + video)

Štuhčeva je že pred časom prekinila sodelovanje s trenerjem Stefanom Abplanalpom in tudi s švicarskim proizvajalcem smuči Stöckli.

Ilka je postavila smuči na pravo mesto. Vzela je prave za njo.  Dvakratna svetovna prvakinja v smuku je izbrala novega opremljevalca. V prihajajoči sezoni bo vozila na smučeh avstrijskega proizvajalca Kästle.

Ilka je v zadnjih tednih opravila testiranja novih smuči in izbrala novega opremljevalca, avstrijsko blagovno znamko Kästle. Kästle, ki se ponaša s skoraj stoletno zgodovino, s sklenitvijo sodelovanja z Ilko nadaljuje svojo pot v svetovnem pokalu v alpskem smučanju. Identiteto avstrijskega proizvajalca tvori napredna, nekonvencionalna miselnost, prizadevanje za inovacije ter pozornost do tehnologije in podrobnosti. Njihov cilj je nadaljevanje bogate zgodovinske dediščine in hkrati prilagoditev najpomembnejših komponent sodobnim tekmovalnim razmeram.
Ilka je ob sklenitvi sodelovanja povedala: "Kästle je pokazal veliko željo in pripravljenost na sodelovanje, pri katerem v središče postavljajo športnika in njegove potrebe. Po koncu sezone smo kar veliko testirali in smuči so se izkazale izvrstno. Občutki, ki sem jih imela na njih, so odlični, smuči so odzivne in prava izbira za nadaljevanje moje kariere. Zelo dobro smo se ujeli tudi z ljudmi, ki skrbijo za razvoj in to, da je tekmovalni del blagovne znamke na najvišji možni ravni. Do sezone nas čaka še veliko dela, a od tega nismo nikoli bežali, zato sem prepričana, da bomo v novo sezono vstopili dobro pripravljeni. Veselim se."

V preteklosti so znana smučarska imena na smučah Kästle že osvajala največja prvenstva. Ob najnovejši zvezdniški pridobitvi Alexander Lotschak, direktor podjetja Kästle, sporoča: "Izjemno smo veseli, da se nam je Ilka pridružila. Odkar se je Kästle leta 2019 vrnil v Fis svetovni pokal, smo vložili veliko časa in truda v razvoj našega tekmovalnega oddelka. To, da je z nami sodelovanje sklenila dvakratna zaporedna svetovna prvakinja v smuku, bolj kot kadarkoli prej dokazuje, da se naše trdo delo poplača."

S tem je Štuhčeva zaprla poglavje sodelovanja s švicarskim proizvajalcem Stöckli. “S smučmi Stöckli sem dosegala vrhunske rezultate, zato bodo pri meni vedno imele posebno mesto. Zahvaljujem se za podporo in želim vse dobro tudi v prihodnje. Obenem pa se izjemno veselim novega poglavja na smučeh Kästle,” zaključuje Ilka Štuhec, ki medtem sestavlja tudi mozaik članov svoje ekipe za prihajajočo sezono.

Dejstvo je, da ima Stöckli paradnega konja v domačem tekmovalcu, dobitniku velikega globusa Marcu Odermattu. Z njim ima finančno zelo visoko sponzorsko pogodbo, ki je vezana tudi na rezultate, tako da težko ohranja veliko drugih smučarjev, ki si tudi želijo finančne stimulacije. Stöckli je vse bolj osredotočen na domače smučarje, poleg tega pa je Stöckli izpadel tudi iz slovenskega smučarskega sklada, saj so njihove smuči v primerjavi z ostalimi proizvajalci 30 odstotkov dražje. In Kästle? Ilka bo edina vrhunska smučarka tega podjetja, zato si je lahko priborila boljše pogoje.   

Članki iz rubrike