Progasti goz foto Davorin Tome Svet24.si

Išče se največja slovenska kača! Ljudem je ...

220820-Zel-3615 Svet24.si

Foto: Za “sendvič” vestno opravijo svoj hobi

1695633573-dsc09685-1695633263267 Necenzurirano

Predsednico republike zapušča ključni sodelavec

robert golob vecer rb Reporter.si

Trojni strel v koleno za Gibanje Svoboda ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

Pivo in cvetje, tiskovna konferenca, Nika Zorjan Njena.si

S kom je Nika Zorjan odpotovala na Maldive?

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

pk
pk
0 17.05.2022 13:00:27

Olimpijada gluhih: Nov izjemen uspeh slovenskih atletinj

V zadnjem nastopu na olimpijadi gluhih v Braziliji sta slovenski atletinji Leja Glojnarič in Iris Breganski osvojili novi kolajni. Tokrat v skoku v višino.

Leja Glojnarič je prišla do zlate kolajne ob 165 preskočenih centimetrih, Iris je s tremi centimetri manj (162) osvojila bronasto. Tekmovanje je potekalo v zahtevnih vremenskih razmerah – deževalo je, namerili pa so 12 stopinj Celzija.

»Tekmovanje je potekalo v nalivu, razmere so bile za vse enake, so pa zato tudi rezultati razmeram primerni. Zelo sem vesel in evforičen. Nisem pričakoval kaj takega, saj ima Leja kar dve poškodbi na desni nogi,« je povedal Iztok Glojnarič, trener 19-letne Brežičanke. »Z rezultatom sem zelo zadovoljna, nisem pa si mislila, da bom spet osvojila zlato kolajno,« je po uspehu dodala Leja.


»Osvojila sem bronasto kolajno, zdaj imam dve, nisem pa pričakovala, da bom kar dve prinesla domov,« je pristavila Iris Breganski.

S tema nastopoma je konec tekmovanj za našo opravo, ki se domov vrača s štirimi kolajnami: Leja je bil zlata v mnogoboju in skoku v višino, Iris pa bronasta v mnogoboju in skoku v višino. Marino Kegl je na četrtem mestu končal teniški turnir, Tadej Enci je v teku na 400 metrov zasedel 11. mesto, v teku na 400 metrov je zaradi padca v polfinalu ostal brez uvrstitve. Naslednja olimpijada gluhih bo že čez tri leta, gostil jo bo Tokio.

Po zaslugi zlatih atletinj, ki sta Sloveniji priborili štiri kolajne, zlato in bronasto v mnogoboju ter zlato in bronasto v skoku v višino, so bile to za našo državo najuspešnejše poletne olimpijske igre gluhih do zdaj. Nazadnje smo Slovenci tako slavili na zimskih olimpijskih igrah gluhih leta 1995 na Finskem, ko so Samo Petrač, Lojzka Meglič in Sabina Hmelina osvojili sedem kolajn v alpskem smučanju.

Članki iz rubrike