stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

(sm)
(sm)
0 11.05.2022 11:53:33

Derbi pripadel Pivčankam, pet Slovencev za italijansko krono

Pivka Oro Met
BZS
Minuli konec tedna je bil na domačih baliniščih v znamenju derbija ženske lige, ki je pripadel Pivki Oro Met. Za naslov italijanskega prvaka se bo konec maja potegovalo pet slovenskih balinarjev.

Z zmago na sobotnem derbiju 9. kroga elitnega klubskega tekmovanja v ženski konkurenci so se balinarke Pivke Oro Meta močno približale osvojitvi premiernega naslova klubskih državnih prvakinj. Z zmago nad ljubljanskim Krimom, ki je daleč najtrofejnejša ženska zasedba na sončni strani Alp, so Pivčanke zadržale ugodno prednost pred najbližjimi zasledovalkami in lahko mirno pričakujejo zaključni del prvenstva, v katerem jih čaka nekaj zahtevnih preizkušenj.



Pivčanke blestele v klasikah

V domači balinarski dvorani Rešta so Pivčanke prevladovale v klasičnih igrah, v katerih sta največje breme nosili izkušeni Tadeja Petrič in Helena Ludvik, nalet Ljubljančank v tehničnih disciplinah pa je še pravočasno zaustavila Ana Pevec z zmago v natančnem zbijanju, tako da so varovanke Tonija Trobca v končnici lažje zadržale prednost. Drugo mesto je z domačo zmago nad Bistrico pri Tržiču zasedel kobjeglavski Agrochem Hrast, ki za Pivčankami zaostaja tri točke, še točko zaostanka več ima trenutno tretjeuvrščena Kolektor Idrija.


Kdo za napredovanje, kdo za obstanek?

V prvi moški ligi se bodo za napredovanje pomerile po tri najboljše zasedbe prvega dela tekmovanja – Kozlek Kuteževo, Planina Kranj, Čirče, pivški orlek Oro Met, Košana in izolski Jadran, medtem ko Logatec, Nanos, Cesto, Mengeš Rakoll, Slogo in Gradno Gik Obrov čakajo tekme v ligi za obstanek. V drugi ligi imajo najboljše izhodišče za napredovanje Kolektor Idrija in Jadran HK na zahodu ter Tržič Orodjarstvo Žepič, Rogovila in Budničar na vzhodu.



V Postojni proti Hrvaticam

Postojna bo 22. maja gostila pripravljalni dvoboj ženskih članskih in mladinskih reprezentanc Slovenije in Hrvaške. V celodnevni tekmi bodo priložnost dobile številne igralke obeh reprezentanc.



Selektor ženske reprezentance Dejan Koren in pomočnica Petra Pivk Lukančič sta za nastop izbrala naslednje članice: Tanjo Marc (Agrochem Hrast), Klaro Puhanič (Kolektor Idrija), Nino Volčina, Saro Jenčič, Polono Zule (vse Krim), Tadejo Petrič, Heleno Ludvik in Ano Pevec (vse Oro Met Pivka). Za mladinke bodo zaigrale: Eva Žerjal, Iva Guštin (obe Agrochem Hrast), Rebecca Martulaš, Mia Žigman, Aneta Fidel (vse Oro Met Pivka), Veronika Vrabec (Pliskovica) in Leja Vehovec (Krim).



Kvintet Slovencev za krono v serie A

Z zmago na derbiju zadnjega kroga rednega dela sezone serie A z La Perosino je BRB Ivrea z Alešem Borčnikom in Anžetom Petričem potrdila najboljše izhodišče za zaključni turnir, ki ga bodo konec maja gostile Feltre. Na zaključnem turnirju najboljše četverice bodo nastopili tudi Davor Janžič in Jure Kozjek v dresu La Perosine ter Dejan Tonejc kot član Novente. Polfinalna para sta BRB Ivrea in Noventa ter La Perosina in Gaglianico. 

Članki iz rubrike