gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

(ts)
(ts)
0 11.05.2022 11:44:57

WTT v Kopru - to je bil boj za preživetje

Kathinka von Deichman
TS/SPORTIDA
V Kopru se je končal prvi od petih letošnjih ženskih turnirjev WTT (nagradni sklad 60.000 ameriških dolarjev) v Sloveniji.

Zmage se je na turnirju Luka Koper Open 2022 razveselila Kathinka von Deichmann iz Liechensteina, ki je v finalu premagala Španko Andreo Lazaro Garcia (ŠPA). Rezultat je bil 3:6, 6:3 in 6:2, dvoboj je trajal dve uri in 12 minut.



Zavarovalnica Sava – slovenska teniška turneja, kot je poimenovanih 11 turnirjev serije WTT (pet ženskih in šest moških), je dobila prvo zmagovalko. V finalu sta se srečali Španka Andrea Lazaro Garcia (212. na WTA) in Kathinka von Deichmann (241. na WTA). Za obe 27-letnici je bila uvrstitev v finale eden izmed največjih uspehov v karieri, do zmage je na koncu prišla Kathinka von Deichmann. Dvoboj je boljše začela Španka in hitro povedla s 4:1. Tekmica se je nato le prebudila in vse igre do konca prvega niza so bile zelo izenačene. Ta se je končal po 45 minutah, Andrea Lazaro Garcia pa ga je dobila s 6:3. Drugi niz je bil še bolj izenačen, v prvih štirih igrah smo videli štiri breake. Von Deichmannova je bila v nadaljevanju boljša in drugi niz dobila s 6:3. Odločeno je bilo v tretjem nizu, za von Deichmannovo je bil to četrti na petih dvobojih. Kljub utrujenosti Liechtensteinka ni popuščala. Odločilna je bila šesta igra, kjer je ubranila kar sedem break žog in povedla s 4:2. Niz in dvoboj sta se nato končala s 6:2. 



"Na koncu sem razmišljala in upala le, da se bo tekmica utrudila. Na začetku je bil dvoboj zelo kakovosten. Igrala je zelo dobro. Razmišljala sem samo o tem, kako ostati v dvoboju. Samo vztrajati sem morala. Vedela sem namreč, da bom v tem primeru dobila svojo priložnost. Na začetku sem naredila preveč napak, nato sem žogo držala v igrišču. Tretji niz ni bil kakovosten, bil je boj za preživetje. V ospredju je bila tudi želja po zmagi in na koncu mi je uspelo zmagati," je dejala Kathinka, ki lani kar sedem mesecev ni igrala zaradi poškodbe komolca. Tako kot finalistka je bila tudi zmagovalka turnirja navdušena nad Koprom in organizacijo: "Če zmagaš na turnirju, je ocena vedno pozitivna. Res sem uživala v Kopru. Stanovala sem v prelepem stanovanju v centru mesta. Ljudje so bili zelo prijazni, organizacija je bila zelo dobra. V celoti je bil to popoln teden."



Zadovoljen je bil tudi direktor turnirja Samo Bradaškja: "Za nami je prelep teden. Prvič smo imeli v Kopru turnir s tako visokim nagradnim skladom. Opravili smo veliko dela, da smo izpeljali turnir na tako visoki ravni. Zahvala vsem sponzorjem, osebju Tenis Slovenije, sodnikom in ostalim, ki so pripomogli k turnirju. Igralke so bile zelo zadovoljne, kar vidimo tudi po odzivih na družbenih omrežjih. Vse so bile presenečene nad Koprom in športnim centrom Bonifika. Dejale so, da bi se v Koper še vrnile. Cilj je, da se počasi zgradi tudi kakšen objekt, tu mislim na osrednji stadion, da bo vse še na višji ravni. V glavnem žrebu so nastopile tri Slovenke. Takšen turnir je namreč dobra priložnost na njihovi poti, ko se prebijajo med najboljše igralke. Izpostavil bi odličen nastop Žive Falkner, ki je pokazala, da je pred njo lepa prihodnost."



Na turnirju so sicer nastopile številne slovenske igralke. Iz kvalifikacij se je na glavni turnir uspelo uvrstiti mladinki Lari Smejkal. Poleg nje sta bili s povabilom organizatorja tja uvrščeni še Pia Lovrič in Živa Falkner. Vse so dvoboj prvega kroga izgubile. Lovričeva zaradi poškodbe gležnja, Smejkalova je imela vsaj za zdaj še premočno tekmico, najbližje uvrstitvi v drugi krog je bila Falknerjeva (WTA 474) in je proti nekdanji 54. igralki na svetu, Rusinji Nataliji Vihljancevi (WTA 229), že servirala za zmago, a bila na koncu premagana po podaljšani igri tretjega niza. Organizator turnirja je bil Tenis Slovenija, turnir pa so skupnimi močmi s sodelavci iz TK PRO TEN uspešno izvedli. Naslednji ženski turnir WTT se bo začel 24. maja v Krškem, sploh prvi moški bo julija v Velenju. 

Značke: koper, turnir-wtt

Članki iz rubrike