Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

(bm)
(bm)
0 11.05.2022 11:32:02

IMG FUTURES STARS - Slovenska prihodnost

Maja Matevžič, Markos Bagdatis, direktor turnirja, in Sara Kovačević
MM
Maja Matevžič, njena varovanka Sara Kovačević in Sarini starši se iz teniškega turnirja IMG Futures Stars, ki je bil v prestižnem Tatoi klubu v Atenah in na katerem je nastopilo 24 izbranih deklic in dečkov s celega sveta, vračajo z izjemnimi vtisi in pogodbo z agencijo IMG.

To je vodilna svetovna agencija na področju športa, dogodkov, medijev in mode, ki skupaj z agencijo WME, vodilno na področju iskanja talentov, tvori podjetje Endeavor.



Agencija IMG, pod okriljem katere je bila v preteklosti tudi Maja, skrbi za največje športne zvezde (Đoković, sestri Williams, Šarapova, Raducanu …) in številne ikone iz modnega sveta. IMG je v Atenah prvič organiziral teniški turnir za igralce in igralke v kategoriji do 12 let, poimenovan IMG Futures Stars. Na turnir so agenti IMG (kar osem jih je bilo na celem turnirju) povabili po 24 igralcev in igralk s celega sveta za katere so na podlagi zbranih podatkov ocenili, da imajo potencial za preboj med najboljše. Poleg teniškega turnirja so za igralce in igralke, trenerje ter starše potekale številne aktivnosti in predavanja vodilnih predstavnikov agencije IMG, združenj WTA, ATP in predstavnikov znamke Nike. Slednja je vse igralce in igralke obdarila s športnimi oblačili in obutvijo.



Kot je povedal podpredsednik IMG, Max Eisenbud (agent Marije Šarapove in Eme Raducanu), je IMG pripravljen izbranim mladim športnikom zagotoviti vsa sredstva, ki jih potrebujejo za zmage na igrišču in izven njega.



In v tej izbrani družbi trenerjev ter igralcev in igralk sta se znašli tudi Maja in Sara. Že na prvem treningu so ju agenti ujeli na radar in ju nato budno spremljali cel teden. V ospredju ni bil rezultat, temveč teniška tehnika, pristop k treningu in tekmi ter način igranja. Sara se je v vseh pogledih izkazala odlično in se domov vrača s pogodbo. Ostaja v Sloveniji in bo še naprej trenirala z Majo v teniškem centru na Ježici, že v prihodnjih tednih pa je obisk v teniškem centru v Ljubljani napovedal Sarin agent Jules. 

Galerija

Članki iz rubrike