Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

(sm)
(sm)
0 09.07.2021 10:50:52

Balinarji za lovorike v Izoli in Italiji

BZS
Moška mladinska reprezentanca bo konec tedna nastopila na mednarodnem turnirju Alpe Adria U-18. Selektor Anton Kosar je za nastop v Izoli izbral šest reprezentantov. V soboto in nedeljo bo Loano gostil zaključni turnir italijanske serie A, na katerem bo nastopilo kar pet slovenskih balinarjev.

V soboto in nedeljo bo moška mladinska reprezentanca nastopala na mednarodnem turnirju Alpe Adria U-18 v družbi izbranih vrst Hrvaške, hrvaške Istre ter združene zasedbe Furlanije – Julijske krajine & Benečije. Selektor Anton Kosar je skupaj s pomočnikom Igorjem Isteničem trenutno pripravljenost reprezentančnih kandidatov lahko preveril na balinarskem kampu v Fiesi, za nastop v Izoli pa je izbral šest imen.

Hrvati največji konkurenti

Slovenske barve bodo na pokritem balinišču Arrigoni branili: Jaka Štremfel (Agrochem Hrast), Luka Blaževič (Jadran Izola), Jan Guštin (Agrochem Hrast), Nejc Čimžar Žuran (Center Kranj), Tiln Starčevič (Sodražica) in Alen Kariž (Skala Sežana).

"Turnir nam bo služil kot odličen pregled trenutne forme reprezentantov. Prvo ime mladinske reprezentance je Jaka Štremfel, a tudi od drugih pričakujem, da bodo prikazali svoje najboljše predstave. Opravili smo kakovostne priprave v Fiesi. Vemo, da Hrvaška v mladinski konkurenci velja morda celo za najmočnejšo reprezentanco na svetu. Videli bomo, v kakšni postavi bo prispela zasedba iz Italije. Obetam si dober izkupiček," je načrte pred turnirjem razkril Kosar.

Zmagovalec bo znan v nedeljo

Razpored turnirja, ki ga organizirata domači BŠD Jadran Izola in Balinarska zveza Slovenije, bo znan po petkovem večernem žrebu, v soboto bodo na sporedu dvoboji prvega in drugega kroga, v nedeljo dopoldne pa še zaključni tretji krog tekmovanja.

Komu italijanska krona?

V nedeljo popoldne bo znano, komu bo pripadel naslov klubskega prvaka v italijanski serie A v moški konkurenci. Pravo presenečenje bi bilo, če se z lovoriko ne bi okitil vsaj eden izmed peterice slovenskih balinarjev, ki bodo v Loanu branili barve treh klubov. Po rednem delu sezone je bila na vrhu BRB Ivrea, za katero sta uspešno nastopala tudi Aleš Borčnik in Anže Petrič. Vrhunska tekača, ki sta na sredinih reprezentančnih pripravah v Izoli v hitrostnem zbijanju "potolkla" kar 49 krogel, se bosta v polfinalu pomerila z Novento Dejana Tonejca, ki zaključni turnir pričakuje na četrtem startnem položaju. Kljub vlogi favorita je Petrič pred sobotnim polfinalom previden: "Dvoboj z Novento moramo pričakati maksimalno zbrani. Tekmeci imajo v svojih vrstah tako odlične tekače kot vrhunske igralce v klasičnih igrah. Zavedamo se, da so presenečenja vselej mogoča. Za BRB Ivreo pa je na vsaki tekmi cilj zmaga."

Z najvišjimi ambicijami odločilne bitke pričakuje tudi La Perosina z Davorjem Janžičem in Juretom Kozjekom, ki ju čaka polfinalni obračun z branilcem naslova Gaglianicom. Janžič verjame, da lahko drugouvrščena zasedba rednega dela sezone poseže na sam vrh: "Imamo vrhunsko zasedbo, ki je sposobna osvojiti naslov. Na poti do vrha nas čakata dve visoki oviri. Gaglianico je lani potrdil, da je zaključni turnir povsem nova zgodba, zato bomo morali za uspeh prikazati najboljše predstave."

Članki iz rubrike