mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

sta
sta
0 08.07.2021 17:38:34

Bartyjeva in Pliškova finalistki Wimbledona

Profimedia
Avstralska teniška igralka Ashleigh Barty in Čehinja Karolina Pliškova sta finalistki tretjega turnirja za grand slam to sezono v Wimbledonu. V prvem polfinalu je Bartyjeva s 6:3, 7:6 (3) ugnala nekdanjo zmagovalko turnirja na sveti travi, Nemko Angelique Kerber. Pliškova je bila s 5:7, 6:4 in 6:4 boljša od Belorusinje Arine Sabalenka.

Pliškova se je tako uvrstila v drugi finale na turnirjih velike četverice. Pred tem ji je to uspelo na OP ZDA 2016, ko je v finalu izgubila proti Kerberjevi.

Devetindvajsetletna Čehinja v zadnjih letih ni našla prave forme, s katero je nekoč že zasedala prvo mesto računalniške lestvice. Trenutno 13. igralka sveta je po porazu v drugem krogu OP Francije in dveh porazih v prvem krogu na turnirjih na travnati podlagi v Berlinu in Eastbournu v Wimbledonu kot prerojena.

Do današnjega polfinalnega obračuna ni izgubila niti niza, v prvem krogu pa je premagala tudi letošnjo polfinalistko OP Francije, Slovenko Tamaro Zidanšek. Konjičanka se je takrat dobro borila proti Čehinji in izgubila s 5:7, 4:6.

pliskova
Profimedia


Pliškova je bila nato zelo prepričljiva, tudi po izgubljenem nizu proti Sabalenki pa je dvignila raven igre in slavila po preobratu. Že v prvem je imela kar osem priložnosti za odvzem servisa, a ni izkoristila niti ene. Sabalenka, sicer druga nosilka Wimbledona, pa je bila neusmiljena in edino svojo izkoristila v 12. igri za osvojitev prvega niza.

Sabalenka si nato v nadaljevanju dvoboja ni priigrala niti ene priložnosti za odvzem servisa, Pliškova pa je v slogu Belorusinje v obeh preostalih nizih izkoristila svoji edini v peti igri drugega in prvi igri tretjega niza. in slavila največjo zmago po petih letih.

"Neverjetno ... Doslej še nisem prišla niti v četrtfinale Wimbledona," je v prvi izjavi po tekmi dejala Čehinja. "Sabalenka je bila res dobra, zato sem vesela, da še naprej ostajam v igri za naslov. Žogice so šle včasih tako hitro, da nisem imela niti časa razmišljati, kaj storiti," je razlagala 29-letnica iz Lounyja.

"V prvem nizu sem imela veliko priložnosti, zato sem bila malce frustrirana. Moram jo pohvaliti, saj je odigrala res dober dvoboj. Sama pa sem vesela, da sem našla način, kako jo premagati," je še zaključila Pliškova.

Bartyjeva, sicer prva igralka računalniške lestvice WTA, do letošnjega nastopa v Wimbledonu prav tako še nikoli ni igrala v četrtfinalu, tokrat pa je napravila kar dva koraka dlje kot pred tem v karieri, v soboto pa bo obračun za krožnik Venus Rosewater, ki ga prejme zmagovalka, začela kot favoritinja.

Ženski finale bo na sporedu v soboto ob 15. uri, pred tem bosta v petek še moška polfinalna obračuna. Pomerila se bosta Srb Novak Đoković in Kanadčan Denis Shapovalov ter Italijan Matteo Berrettini in Poljak Hubert Hurkacz.

* Izida, Wimbledon (40,74 milijona funtov):
- ženske, polfinale:
Ashleigh Barty (Avs/1) - Angelique Kerber (Nem/25) 6:3, 7:6 (3);
Karolina Pliškova (Češ/8) - Arina Sabalenka (Blr/2) 5:7, 6:4, 6:4.

Značke: tenis, turnir, anglija

Članki iz rubrike