Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 07.07.2021 16:43:06

Japonski mediji: V Tokiu bodo med OI razglašene IZREDNE RAZMERE

Profimedia
Japonski mediji poročajo, da bo japonska vlada za čas olimpijskih iger v Tokiu razglasila izredne razmere. To pomeni, da bodo igre potekale za zaprtimi vrati, brez prisotnosti gledalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izredne razmere, kar je manj striktno kot popolno zaprtje, naj bi bile v veljavi do 22. avgusta, poroča več japonskih medijev. Razlog je povišano število primerov okužb z novim koronavirusom v tednih pred začetkom olimpijskih iger.

"Vlada se je odločila, da bo za Tokio razglasila četrto stopnjo izrednih razmer," je AFP prenaša poročanje japonske radiotelevizije NHK. Dodali so, da se bodo ministri s strokovnjaki glede tega posvetovali v četrtek, ko bodo sprejeli končno odločitev.

Zaradi strahu pred koronavirusom so prireditelji tudi že odpovedali javno popotovanje olimpijske plamenice po ulicah Tokia.


Tiskovna agencija Kyodo poroča, da bodo igre skoraj gotovo potekale za zaprtimi vrati. Zaradi pandemije so bile igre iz leta 2020 prestavljene na letos, potekale pa bodo pod strogimi higienskimi ukrepi.

Izbruh covida-19 na Japonskem ni bil tako močan kot v nekaterih državah, a strokovnjaki pravijo, da bi do novega vala lahko prišlo ravno na začetku iger. Proti virusu je sicer cepljenih okoli 15 odstotkov prebivalcev.

V Tokiu, kjer se bodo igre z otvoritveno slovesnostjo pričele 23. julija, sicer že nekaj tednov prihajajo prvi športniki, še več pa jih bo v deželo vzhajajočega sonca odpotovalo v prihodnjih dneh.

V četrtek naj bi Tokio obiskal tudi Thomas Bach, predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki bo prve tri dni preživel v samoizolaciji.

Članki iz rubrike