atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(ts)
(ts)
0 07.07.2021 12:19:50

Rola odpihnil domačega aduta

TK Brežice
TZS
Po neuspešnem nastopu v kvalifikacijah Wimbledona se je Blaž Rola hitro vrnil na peščeno podlago.

V tem tednu nastopa na challengerju v Salzburgu z nagradnim skladom 132.280 evrov. Tridesetletni Ptujčan je v tekmi prvega kroga še tretjič v četrtem medsebojnem dvoboju premagal Avstrijca Dennisa Novaka. Stodvaindvajseti igralec sveta je v Salzburgu veljal za glavnega domačega aduta, a pravega orožja za Rolo ni našel, ta je dvoboj po uri in 42 minutah dobil s 7:5 in 7:6 (4). Nič lažjega nasprotnika Rola ne bo imel niti v drugem krogu, kjer se bo meril s Špancem Robertom Carballesom Baeno (100. na ATP-lestvici). Igralca sta se letos že pomerila v Beogradu, kjer je dvoboj z 2:0 v nizih dobil Baena, še pred tem, leta 2014, pa je dvoboj v Libercu dobil Rola.

V Velenju Nika Štor in Mark Pavčič

Na igriščih ŠTK Velenje se je zaključilo tekmovanje, na katerem so se predstavili tekmovalci in tekmovalke od osmega do enajstega leta starosti. Dobili smo zmagovalce v osmih različnih kategorijah. Najštevilčnejša zasedba se je podala v boj za naslov v starostni kategoriji U-11, kjer se je pri dečkih do naslova prebil Mark Pavčič (TK CC), pri deklicah pa je bila najboljša Nika Štor (Ravne). Prvi je v finalu premagal Urha Sevnika (Šentj), medtem ko je bila druga boljša od Mile Ane Milić (TK CC). Tolažilna turnirja sta pripadla Isi Vreže (ŽTK Maribor) in Davidu Čeču (TK CC). V kategoriji U-10 sta bila najboljša Jure Stanovnik (Proten) in Tita Eva Lunder (Rafa), v midi dečki Nik Brumen (Branik), v midi deklice Nera Andrejaš (Krško), v mini dečki Jernej Marinšek (Luka Koper), v mini deklice pa Lina Sarhatlič (Otočec).

Artnak navdušil v Plznu

Na turnirjih serije ITF je dobro igralo kar nekaj slovenskih predstavnikov. V dvojicah se je do naslova na turnirju ITF J3 v Ukrajini prebil Maj Premzl, odličen teden na turnirju ITF J2 na Češkem je z naslovom kronal še Bor Artnak. Bor, ki mu je na turnirju pripadala vloga tretjega nosilca, se je v finalu za naslov pomeril s Perujcem Ignaciem Buseuom. Predstavnik TK As Litija je dvoboj dobil z rezultatom 6:2 in 6:4 ter tako prvič posegel po naslovu med posamezniki. Pred tem je Artnak že bil najboljši na ITF J4 turnirjih v Radomljah (2020) in Frankfurtu (2021).

Živa Falkner je na ITF W15 turnirju v Antaliji pred finalom izgubila zgolj en niz, enako pa velja tudi za Mašo Viriant na ITF J4 turnirju v Corfuju. Živi je naslov preprečila prva nosilka, sicer 472. igralka sveta, Romunka Ylona-Georgiana Ghioroaie (4:6, 3:6), medtem ko je Viriantova morala priznati premoč domačinki Dimitri Pavlou (2:6, 3:6). Hana Bečirovič Novak se je na ITF J5 turnirju v Doboju prebila do finala v dvojicah, med posameznicami pa je prišla do četrtfinala. S petimi zmagami se je na turnirju ITF W15 v Prokupljah izkazala tudi Noka Jurić, ki je prav tako kot Bečirovič Novakova obstala v četrtfinalu.

Brežice v prvo ligo

Zmagovalci Telemach druge moške članske lige so postali igralci TK Brežice, ki so v velikem finalu s 3:2 v zmagah ugnali ekipo TK Nova Gorica. Odločilno tretjo točko sta prvakom zagotovila Matic Sotler in Benjamin Beliš. Še drugo leto zapored se je v velikem finalu ustavilo igralcem TK Nova Gorica. Ti so v lanski sezoni tesno z 2:3 v zmagah klonili proti TK Maja Matevžič, tokrat pa je njihovo napredovanje med elito preprečila ekipa TK Brežice. Ob odličnem vzdušju v Brežicah ni manjkalo niti odličnega tenisa. Ekipi, ki sta blesteli že v rednem delu tekmovanja, sta v finalu dokazali, da sta si povsem zaslužili igranje v nedeljskem dvoboju za napredovanje v Telemach prvo moško člansko ligo. Finale so bolje začeli gostje iz Nove Gorice, ki so povedli na krilih Matica Bevčarja. Preobrat domačih sta zrežirala Borut Žičkar, ki je dosegel tesno zmago z 10:8 v tretjem nizu proti Nejcu Lavrenčiču, in Benjamin Beliš, ki je bil boljši od Ambroža Kodelje. Novogoričani se niso predali. Rezultat je na 2:2 poravnal Bor Zorzut, ki je bil v treh nizih boljši od Marka Sabolčkega, prav igralca, ki sta gostom priborila točki v dvobojih posameznikov, Zorzut in Bevčar, pa sta poskušala priti še do ključne zmage v dvojicah. Na drugi strani sta domače zastopala Beliš in Matic Sotler. Prvi niz je pripadel Zorzutu in Bevčarju, a Beliš in Sotler sta imela odgovor. Drugi niz sta dobila z rezultatom 6:3, v tretjem pa zmagovalca potrdila s 14. točko v nizu. 

Telemach 2. moška članska liga
Polfinale: TK Brežice – TK Luka Koper b. b. 5:0
TK Nova Gorica – TK Goja tenis 3:1
Finale: TK Brežice – TK Nova Gorica 3:2

Članki iz rubrike