Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 07.07.2021 16:01:33

Ivačič in Škorja v boju za naslov spidvejskega prvaka

Slovenska ekspedicija na Slovaškem: z leve Grmek, Ivačič, Praznik, Štojs in Škorja.
psno
Spidvej je prav gotovo šport, kateremu je covid-19 povzročil največ škode. Lani konec maja je AMTK Ljubljana ostala brez štadiona. Vozniki v lanskem letu so lahko opravili le malo treningov, vstop v letošnjo sezono pa je bil še slabši.

Slovenska zveza se je spomladi uspela uskladiti z Madžari in Slovaki, da izpeljejo skupno državno prvenstvo. Prva dirka je bila prejšnji mesec v Debrecenu na Madžarskem, kjer so bili naši dirkači premočni za preostale. Mimogrede, zadnji naslov je lani po eni dirki pripadel Maticu Ivačiču, ki je izkoristil odsotnost Mateja Žagarja. Našega GP voznika tudi letos ne bo v tekmovanju, saj ima GP serija prednost, kakor tudi ligaška tekmovanja na Poljskem.



Prva dirka državnega prvenstva je bila prejšnji mesec v Debrecenu na Madžarskem, kjer so bili naši vozniki premočni. Zmagal je Ivačič pred Škorjo in Štojsem, četrti pa je bil povabljenec na dirko, Čeh Ondrej Smetana. Zelo dobre vožnje pa je pokazal mladi Ljubljančan Anže Grmek, ki je za malo ostal brez velikega finala in osvojil peto mesto. Dobro je šlo tudi novincu, Krčanu Milanu Prazniku, ki je osvojil deseto mesto.



Na drugi dirki v Žarnovicah na Slovaškem je bil premočan Martin Vaculik pred Čehom Kvechom. V borbi za tretje mesto pa je bil Nick Škorja boljši od Matica Ivačiča, Anžetu Grmeku pa je pripadlo šesto mesto. V konkurenci DP je bil po odštetju Čehov peti Denis Štojs in deveti Milan Praznik.



V nadaljevanju prvenstva, v katerem bodo štele trije boljši rezultati, bosta še dve dirki. V Krškem naj bi bila dirka predvidoma 29. avgusta in nato še ena na Madžarskem, kjer pa še niso potrdili niti datuma niti prizorišča.



Prihodnji konec tedna pa bo v Pragi na stadionu Marketa vendarle na vrsti prva dirka v okviru serije GP. Tudi tokrat bo na sporedu dvojni program, saj bosta dirki v petek in soboto zvečer. Upajmo, da se bo do takrat pozdravil Matej Žagar, ki je imel v soboto na Poljskem ponovno nesrečo, ki jo je zakrivil mladi in nekoliko neizkušeni Poljak. To je bil že njegov letošnji tretji padec, po katerem so se težave z ramo še stopnjevale.



Vrstni red po dveh dirkah DP
1. Nick Škorja (AMTK LJ) in Matic Ivačič (AMD KK) 36, 3. Anže Grmek (AMTK LJ) in Denis Štojs (AMD KK) po 28, 5. R. Kovacs (Madž) 22, 6. M. Vaculik (Svk) 20, 7. D. Fazekas (Madž) 20, 8. M. Manev (Bol) 20, 9. M. Praznik (AMD KK) 16...

Članki iz rubrike