Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 06.07.2021 16:57:17

Najboljši mladi kegljači sveta v Kranju in Kamniku

Bistričan Primož Topolšek je med kandidati za nastop na SP prihodnji mesec v Kranju.
psno
Svetovna kegljaška zveza je dolgo časa razmišljala in potem podala ponudbo, da bi organizirali svetovna prvenstva vsaj za mlajše generacije. Ponudbo je sprejela naša kegljaška zveza.

Predsednik zveze Milan Kurelič je ob sprejetju te poteze dejal: "Mednarodna zveza je ob ponudbi navedla, da ni potrebno, da je prvenstvo v novem objektu. To je bil glavni razlog, da smo ponudbo sprejeli. Novogradnja objekta stane 160 do 180 tisoč evrov, potem pa je tu še enomesečni najem dvorane. Brez teh stroškov bo ta organizacija znašala okoli 50 do 60 tisoč evrov. Vse skupaj pa bomo organizirali v Kranju in Kamniku."



Znani so tudi že termini. Sam začetek bo 21. avgusta, s tem pa se nekoliko prilagaja tudi sama kegljaška sezona. Julij in del avgusta sta bila minula leta namenjena letnemu odmoru, toda za mlade kandidate za reprezentanco to ni težava, saj so medtem izgubili sezono in pol kegljanja. Poleg tega bi mnogi celo izgubili priložnost, da nastopijo v mednarodni konkurenci. Oba selektorja, Bojan Pihlar za fante in Franc Grubar za dekleta, sta se takoj lotila dela. Oba sta sestavila spiske kandidatov za reprezentanco in oboji so se takoj vrgli na delo.



Bojan Pihlar, ki je sicer tudi članski selektor, je med kandidate za mlajše člane poklical naslednje igralce: Mika Steržaja iz Radenske, Žigo Požarja in Nejca Požuna iz Proteusa, Primoža Kastaneta iz Taborske Jame, Dominika Petrovčiča iz Gorice, Aneja Kranjca iz Konstruktorja, Jana Piletiča iz Bresta, Gašperja Kraglja iz Adrie ter Nika Predovnika iz Rudarja. Kandidati za mladince pa so: Aljaž Žigon iz Adrie, Vid Ponebšek iz Litije, Adrian Sivec iz Zagorja, Primož in Marko Topolšek iz Impola, Gašper Urbas, Gašper Mlakar in Jordan Lekše iz Bresta, Anže Cej in Matevž Vilhar iz Proteusa, Ed Baša iz Krke ter Matic Ferk iz Ceršaka.



Franc Grubar pa se je odločil za naslednje mlajše članice: Špelo Kunčič iz Impola, Tino Mržljak iz Bele Krajine, Natašo Radič iz Pivke, Teo Repnik, Tio Schatz in Leo Drnovšek iz Calcita, Amando Zalar iz Proteusa, Saro Rovtar iz Ljubelja, Ano Oder iz Slovenj Gradca ter Niko Blagovič iz Triglava. Na seznamu pa so še naslednje mladinke: Iris Zoran, Aurora Pekošak in Lea Pašič iz Pivke, Lana Pesjak iz Ljubelja, Ema Baša iz Krke, Niša Harb iz Litije, Amadeja Ferk iz Ceršaka, ter tri, ki so tudi med mlajšimi članicami, Drnovškova, Kunčičeva in Repnikova. Pred mladinskim SP pa bo na sporedu tudi svetovni posamični pokal za generacijo U-14. Kandidati so Celjanka Brina Janjič in Kaja Panjan iz Brežic ter fanta Luka Šimenc iz Črnomlja in Tržičan Žan Janžekovič.



Kandidati se že pridno pripravljajo, selektorji pa iščejo tudi možnosti za prijateljska srečanja. Samo mladinsko SP se bo z otvoritvijo začelo 21. avgusta v Kranju. svetovni pokal U-14 pa tri dni kasneje v Kamniku. V petek 27. avgusta pa bo otvoritev SP za mlajše člane v Kranju in za mlajše članice v Kamniku.



KZS se na prvenstva s pripravlja kupaj s KK Triglav in KK Calcit. Obenem pozivajo tudi člane drugih kegljaških klubov po Sloveniji, da med samim prvenstvom priskočijo na pomoč. Del in nalog je zelo veliko in vsaka pomoč bo zelo dobrodošla.



Galerija

Članki iz rubrike