Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

rp, sk
rp, sk
0 20.09.2019 20:32:46

Po dveh stopničkah na vrsti zmaga

Se bodo Avstralec Doyle, Poljak Janowsky in Žagar lahko tako veselili po dirki tudi tokrat?
Mediaspeed.net
Dirka v Walesu v svetu spidveja velja za najprestižnejšo, prav tam pa bo Matej Žagar po tretjem in drugem mestu na zadnjih dveh dirkah serije GP lovil prvo letošnjo zmago v tem tekmovanju.

Matej bo na deveti oziroma predzadnji dirki v sezoni branil skupno osmo mesto v točkovanju za svetovno prvenstvo. Na stadion Principality (Millenium) prihaja z imenitno popotnico, saj je na prejšnji grand prix preizkušnji v Vojensu na Danskem zasedel odlično drugo mesto, pred tem je bil v Teterowu tretji, zadnji konec tedna pa je v poljski ligi z 10 točkami pripomogel k zmagi Czestochowe nad Zielono Goro. Dirke se bo lahko lotil povsem brez pritiska, saj si je že pred časom v hrvaškem Goričanu v kvalifikacijah zagotovil nastope na najvišji ravni tudi v letu 2020.

"Napredujem korak za korakom. Uspeh ne pride sam od sebe in zanj je potrebno trdo garati. Sem v dobri formi, končno so pravi tudi motorji, in se že veselim Cardiffa. Do konca sezone sta še dve dirki grand prix in zelo lepo bi bilo, če bi se veselil tudi zmage," je optimist pred začetkom dirke. Skupno je še vedno v igri vsaj za šesto mesto, saj mu Poljaka Dudek in Janowski ne uhajata prav veliko.

Sama steza v Cardiffu je zelo specifična in dolga le 272 metrov. Vsakič ko jo postavijo, je malce spremenjena, tako da nihče od voznikov praktično nima prednosti. Veliko je odvisno od tega, kako hitro se voznik prilagodi novim razmeram. Lani se Žagarju nastop v Cardiffu, kjer se praviloma zbere poln stadion z 62.500 gledalci, ta je predlani gostil finale nogometne lige prvakov med Realom in Juventusom, ni izšel po željah in načrtih, saj je na koncu s šestimi osvojenimi točkami pristal le na enajstem mestu, zato pa je predlani s tretjim mestom že dokazal, da je lahko uspešen tudi na tej prestižni dirki. Lansko zmago brani Bartosz Zmarzlik, ki mu letos najbolje kaže v boju za naslov svetovnega prvaka. Poljak, ki je slavil tudi v Krškem in nazadnje v Vojensu, ima namreč devet točk prednosti pred drugouvrščenim Rusom Emilom Sajfudinovom ter še dve več pred Dancem Leonom Madsenom, ki je na zadnji dirki doma pregorel v svojih željah in osvojil le sedem točk. Na tribunah prekrasnega stadiona, ki se nahaja tik ob reki Taff, bodo številni gledalci močno stiskali pesti za aktualnega britanskega prvaka Charlesa Wrighta, ki bo dirkal s povabilom organizatorjev, obiskal pa jih je tudi legendarni Američan Greg Hancock, štirikratni svetovni prvak, ki je letošnjo sezono izpustil zaradi ženine bolezni. 

Skupni vrstni red po 8 (od 10) dirkah: 1. B. Zmarzlik (Pol) 103, 2. E. Sajfudinov (Rus) 94, 5. L. Madsen (Dan) 92, 4. F. Lindgren (Šve) 87, 5. M. Vaculik (Svk) 79, 6. M. Janowski (Pol) 73, 7. P. Dudek (Pol) 72, 8. M. Žagar 65, 9. A. Laguta (Rus) 63, 10. N. K. Iversen (Dan) 61
Galerija

Članki iz rubrike