palestina Svet24.si

Bo Slovenija med prvimi priznala Palestino?

profimedia-0856756263 Svet24.si

Ukrajina bo v vojsko novačila zapornike

panvita Necenzurirano

3.000 hektarjev v roke Hrvatov: kaj vse je čudno ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

Rhea Bullos Ekipa24.si

'Superge' za 200 evrov? Ne, tudi tako se lahko ...

Poroka na prvi pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kdo plačuje račune?

ekipa ilek stuhec Ekipa24.si

Kaj je narobe? Slovenci bežijo v tujino! Jih doma...

bu
bu
0 20.09.2019 18:36:50

Princesko se ne nosi na rokah

Martin Metelko
Rudolf Pavlin, trener 20-letne, najboljše slovenske boksarke Eme Kozin, je del velikega spektakla CFC, ki bo v nedeljo, 6. oktobra v ljubljanski dvorani v Stožicah.

Kozinova se bo v ringu pomerila z 22 let starejšo Švedinjo Mario Lindberg. V primeru zmage nad izkušeno Severnjakinjo bo osvojila diamantni pas po verziji WBC, pa tudi pasova oziroma naslova po verzijah WBO in IBA.

Slovenski ljubitelji borilnih športov bodo zagotovo napolnili Stožice, saj bodo imeli pioleg boksa priložnost na delu videti še borce in borke v K1, MMA..., ob vsem pa bo vse skupaj pospremil še glasbeni spektakel. "Ljubitelji borilnih veščin bodo 6. oktobra v Stožicah enostavno lahko uživali. Seznam nastopajočih profesionalcev v boksu je naravnost brutalen. Boksarji se bodo borili za tri svetovne pasove – za enega Ema Kozin, Damir Beljo za drugega in Senad Gaši tretjega. Poleg tega pa se bodo borili Andrej Bakovič, Hrvoje Sep in Abel Pešut. Za ta spektakel v Stožicah smo res pobrali najboljše kar je mogoče v našem prostoru na svetovni ravni. Predvsem pa bo CFC spektakel v Stožicah zgodovinski dogodek za Emo Kozin. Moja varovanka se bori za diamantni WBC pas in še za tri nove naslove. Svojo zbirko bo skušala torej obogatiti s štirimi novimi pasovi, poleg tega pa seveda brani še WBF naslov svetovne prvakinje. Emina borba bo seveda glavna borba večera. Glavni dogodek, okoli katerega se bo vrtelo vse. CFC spektakel pa je seveda namenjen tudi vsem ostalim slovenskim borcem zaradi katerih smo se sploh odločili, da delamo tak spektakel. Del spektakla bosta tudi Monika Kučinić in Tajda Ratajc. Obe se bosta borili za naslov svetovne prvakinje, ena v K1 in druga v MMA. Nastopil bo tudi Bojan Kosednar Želva, legenda slovenskih borilnih športov in vsi ostali. Vsi se bodo borili po najboljših močeh z enim samim ciljem, da se predstavijo domači javnosti, pred številčno publiko, na enkratnem spektaklu. Takih dogodkov pri nas manjka, slovenski borci in borke pa si to zaslužijo," se je razgovoril Pavlin in še dodal: "V preteklosti je bilo že nekaj takih dogodkov in vsi so se trudili po najboljših močeh. S tem so seznanili slovensko javnost kaj sploh so borilne veščine pri nas. Zdaj je pa res že čas, da se postavimo na zemljevid borilnih športov, da tudi druge države spoznajo, da imamo zelo kvalitetne borce in borke, kar kažejo tudi rezultati. Pravi čas je, da prebijemo led in da postavimo temelje za prihodnost."

Mladi se vse več odločajo za trening različnih borilnih veščin. Tak spektakel bo pripomogel še k večji prepoznavnosti tega športa. "Spektakel je hkrati poziv mladim, da se nam pridružijo. To gre z roko v roki. Ta spektakel bo edinstven dogodek, trdo delo pa se začne v klubih. Na ta dogodek se pripravljamo že več kot pol leta in moram se zahvaliti predvsem obema sodelavcema Mitji Bergantu in Janezu Fleretu ter seveda vsem ostalim. Ob organizaciji takega dogodka je ogromno dela in odrekanj," je še dejal Rudi, ki je nekaj besed namenil še Emi: "Ema je že nekaj naredila v boksu. V dveh kategorijah je postala svetovna prvakinja, v lasti ima sedem pasov... Ne gledamo več na to oziroma nas to niti ne motivira več. Naš cilj je, da Ema ostane na vrhu tudi v prihodnosti in se vpiše v zgodovino. In je na dobri poti."

Značke: cfc, rudolf-pavlin

Članki iz rubrike