Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 30.09.2018 09:40:51

Iz Saarbrückna v Belgijo po prvo mesto v skupini

Bojan Tokić
alesfevzer.com
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je na dobri poti, da si že v četrtem krogu kvalifikacij za ekipno evropsko prvenstvo 2019 zagotovi prvo mesto v skupini 2. Pogoj za to je torkova zmaga v Belgiji. Na prvem medsebojnem srečanju na Otočcu so Slovenci zmagali s 3:0. Za Slovenijo bodo igrali Bojan Tokić, Darko Jorgič in Deni Kožul.

"V nedeljo vse čakajo prvenstvene tekme, tako da se bomo dobili v ponedeljek, saj je iz Saarbrückna do Tennevilla le dobri dve uri vožnje z avtom, tako da ne bomo imeli ravno dolge poti. Če fantje ne bodo imeli težav z zdravjem, bodo igrali Tokić, Jorgič in Kožul, medtem ko bo Jan Žibrat, ki ga v nedeljo čakata dva kroga v italijanskem prvenstvu, v pripravljenosti in bo prišel neposredno na tekmo. Upam, da to ne bo potrebno, so pa vsi trije trenirali pod vodstvom Jožeta Urha," je povedala selektorica Andreja Ojsteršek Urh.


"Zavedamo se, kaj nam prinaša morebitna zmaga, vendar bo do nje zelo težko priti, kajti Belgija ima zelo nevarno ekipo," opozarja Ojsteršek Urhova.

Po torkovi tekmi v Tennevillu, ta se bo začela ob 19. uri, bo slovenska reprezentanca 20. oktobra igrala še svoje zadnje srečanje v kvalifikacijah, ko bodo v Murski Soboti v sklopu praznovanj ob 90-obletnici NTK Sobota gostovali Romuni, so še sporočili iz Namiznoteniške zveze Slovenije.

Članki iz rubrike