nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

STA
STA
0 18.08.2018 22:12:31

Gregorju Vezoniku zmaga v Münchnu, Jernej Kruder skupni zmagovalec sezone

Gregor Vezonik je zmagovalec zadnje tekme sezone svetovnega pokala v balvanskem plezanju. Vezonik je v Münchnu osvojil svojo krstno zmago v svetovnem pokalu. Jernej Kruder je tekmo končal na drugem mestu, v seštevku sezone pa je že pred finalom kot prvi Slovenec osvojil skupno zmago v svetovnem pokalu v balvanih.

Za slovenske športne plezalce se je finalna tekma na prizorišču v olimpijskem parku v bavarski prestolnici razpletla na najboljši možni način s trojnimi stopničkami.

Za veliko navdušenje je že v ženskem finalu poskrbela Janja Garnbret, ko je z najbolj prepričljivo predstavo večera premagala vso konkurenco za zmago v Münchnu. Četrta slovenska finalistka Katja Kadić je tekmo končala na petem mestu.



V skupnem seštevku so kar štirje Slovenci letošnji svetovni pokal v balvanih končali v najboljši deseterici. Kruder na prvem in Vezonik na petem mestu v moški razvrstitvi sezone, na končni ženski lestvici v svetovnem pokalu v balvanih pa je Garnbretova skupno četrta, Kadićeva pa skupno peta. V pokalu narodov je Slovenija osvojila končno drugo mesto.

Sezone v športnem plezanju še ni konec. Do konca oktobra so na sporedu še tri tekme svetovnega pokala v težavnostnem plezanju, vrhunec sezone pa bo septembra svetovno prvenstvo v težavnosti, balvanih in hitrosti v Innsbrucku.

Članki iz rubrike