serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

youtube-logo Svet24.si

YouTube nad posnetke z nevarnimi izzivi

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

sta
sta
0 18.08.2018 14:55:18

Štirje Slovenci v finalu Münchna, Kruder potrdil skupno zmago

alesfevzer.com
Slovenski športni plezalci so se odlično odrezali na sklepni tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Münchnu. V finale so napredovali vsi štirje slovenski polfinalisti Janja Garnbret, Katja Kadić, Gregor Vezonik in Jernej Kruder, ki je z uvrstitvijo v finale kot prvi Slovenec osvojil skupno zmago v seštevku svetovnega pokala v balvanih.

Začetek finala z močno slovensko udeležbo, s katerim bo padel zastor na sezono svetovnega pokala v balvanskem plezanju, bo ob 18. uri.

Kruder je v München prišel kot vodilni tekmovalec v seštevku balvanske sezone. Za potrditev skupne zmage je bilo nujno, da se uvrsti pred Japoncem Tomoo Narasakijem, ki je na drugem mestu pred finalno tekmo zaostajal le štiri točke.

Celjan je svojo nalogo v polfinalu opravil brezhibno. Ne le, da se je uvrstil pred japonskim izzivalcem, ta je na devetem mestu ostal brez finala, temveč je tudi v boju za zmago na tekmi. Kruder je v polfinalu zasedel tretje mesto, pred njim sta se uvrstila le Japonca Yuji Fujiwaki in Yoshiyuki Ogata.V moškem finalu se bo meril tudi Vezonik, ki si je zadnji krog tekmovanja in mesto med najboljšo šesterico priboril s šestim mestom polfinala.

Garnbretova si deli prvi dosežek ženskega polfinala s Francozinjo Fanny Gibert. Od Slovencev si je finale priborila tudi Kadićeva, ki je v skupnem seštevku peta in eno mesto pred Garnbretovo, ki je zaradi mature izpustila večji del balvanske sezone svetovnega pokala. Kadićeva je v polfinalu vpisala peti dosežek.

Kruder bo zvečer postal prvi Slovenec z osvojeno lovoriko za skupno zmago v seštevku sezone svetovnega pokala v balvanih. V težavnostnem plezanju ima Slovenija že štiri skupne zmagovalce sezone, Majo Vidmar, Mino Markovič, Janjo Garnbret in Domna Škofica. Markovičeva in Garnbretova sta se okitili tudi z naslovom zmagovalke sezone svetovnega pokala v kombinaciji.

Članki iz rubrike