cavazza boris 40_6_120 Odkrito.si

Borisa Cavazzo zadela kap

Luka Dončić Svet24.si

Slovenski čudežni deček osvaja Severno Ameriko

Toše Proeski in Dolores Lambaša Petisvet.si

Na cesti, ki je vzela Tošeta, slišijo otroški ...

osebna izkaznica Svet24.si

Mirsad in Hinko sta si ga šla spremenit

lili Svet24.si

Lili Žagar potiho praznovala svoj 38. rojstni dan

52CF59DF-466B-4212-A4B7-523E463AD708 Najstnica.si

Top najstnica 2018 je Zoja Šuc

Alesa-Hrvatina-The-Biggest-Loser-Slovenija Njena.si

Aleš po enem letu osupnil z novo preobrazbo

STA
STA
0 18.08.2018 15:33:42

Slovenskim padalcem še ekipno zlato in moško srebro

Slovenski padalci so na 21. vojaškem svetovnem prvenstvu v padalstvu v skokih na cilj v madžarskem Szolnoku osvojili ekipno zlato in moško srebro. Za zlato je poskrbela ekipa v postavi Roman Karun, Peter Balta, Borut Erjavec, Matej Bečan in Senad Salkič, ki je osvojil še srebro v posamični konkurenci. V petek je srebro osvojila Maja Sajovic.

Slovenska ekipa je bila na Madžarskem od prve do zadnje serije v vodstvu, v drugi je celo dosegla vojaški svetovni rekord, vseh pet padalcev je skok opravilo z odliko, brez dobljenega kazenskega centimetra, skupni izkupiček s svetovnega prvenstva, ekipno zlato in dve posamični srebrni kolajni v moški in ženski konkurenci, sta vnovičen vrhunski dosežek v izjemno močni konkurenci.

"Imenitno, morda tudi malce presenetljivo, toda ko se vse postavi na svoje mesto, nas težko kdo premaga. Nam se je v Szolnoku izšlo vse, skakali smo odlično, znašli smo se v neugodnih vremenskih razmerah, ki so bile sicer regularne, toda zahtevne in na koncu je bilo vse skupaj poplačano z ekipnim zlatom in tudi posamičnim srebrom. Vnovič smo pokazali homogenost, kar nas krasi že dolga leta, nismo se obremenjevali z drugimi, želeli smo le skakati tako kot znamo, predvsem pa je na takšnih tekmovanjih potrebna absolutna osredotočenost le na tekmo, na tem področju pa imamo veliko izkušenj in tudi to pomaga," je vtise po osvojenem ekipnem zlatu in posamičnem srebru strnil Salkič.

Značke: padalstvo, sta

Članki iz rubrike