Teja Gregorin Odkrito.si

Kaj se dogaja s Tejo Gregorin po dopinški aferi?

thordis-elva 2 Svet24.si

S svojim posiljevalcem je napisala knjigo o ...

ženska Petisvet.si

10 čudežnih živil, ki ubijajo staranje kože

injekcija Svet24.si

Šokantno: večina antibiotikov se porabi v ...

starejša gospa, babica Svet24.si

102-letnica pretepla in zadavila sostanovalko v ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

STA
STA
0 18.08.2018 15:33:42

Slovenskim padalcem še ekipno zlato in moško srebro

Slovenski padalci so na 21. vojaškem svetovnem prvenstvu v padalstvu v skokih na cilj v madžarskem Szolnoku osvojili ekipno zlato in moško srebro. Za zlato je poskrbela ekipa v postavi Roman Karun, Peter Balta, Borut Erjavec, Matej Bečan in Senad Salkič, ki je osvojil še srebro v posamični konkurenci. V petek je srebro osvojila Maja Sajovic.

Slovenska ekipa je bila na Madžarskem od prve do zadnje serije v vodstvu, v drugi je celo dosegla vojaški svetovni rekord, vseh pet padalcev je skok opravilo z odliko, brez dobljenega kazenskega centimetra, skupni izkupiček s svetovnega prvenstva, ekipno zlato in dve posamični srebrni kolajni v moški in ženski konkurenci, sta vnovičen vrhunski dosežek v izjemno močni konkurenci.

"Imenitno, morda tudi malce presenetljivo, toda ko se vse postavi na svoje mesto, nas težko kdo premaga. Nam se je v Szolnoku izšlo vse, skakali smo odlično, znašli smo se v neugodnih vremenskih razmerah, ki so bile sicer regularne, toda zahtevne in na koncu je bilo vse skupaj poplačano z ekipnim zlatom in tudi posamičnim srebrom. Vnovič smo pokazali homogenost, kar nas krasi že dolga leta, nismo se obremenjevali z drugimi, želeli smo le skakati tako kot znamo, predvsem pa je na takšnih tekmovanjih potrebna absolutna osredotočenost le na tekmo, na tem področju pa imamo veliko izkušenj in tudi to pomaga," je vtise po osvojenem ekipnem zlatu in posamičnem srebru strnil Salkič.

Značke: padalstvo, sta

Članki iz rubrike