stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 14.02.2020 23:07:58

Calcit in ACH zanesljivo zmagala

Jurij Kodrun
Odbojkarji so danes odigrali dve tekmi 4. kroga 1. DOL v modri skupini. Vodilni ekipi sta dosegli novi zmagi, Calcit Volley je v gosteh premagal Panvito Pomgrad s 3:1 (-21, 16, 20, 23), ACH Volley pa prav tako v gosteh Krko s 3:0 (18,22, 19).

V Murski Soboti so Kamničani prišli do pričakovane zmage, čeprav so domačim prepustili prvi niz. V drugem so se gostje odlepili po deseti točki, z zaporednima napadoma Maria Koncilje so varovanci Gašperja Ribiča prišli do vodstva 18:11, pozneje pa brez težav zmagali. V tretjem nizu so gostje povedli z 11:6, svoje prednosti pa niso več izpustili iz rok.

Bolj izenačen je bil četrti niz, čeprav se je zdelo, da po vodstvu Calcita s 15:10 ne bo težav. A so se domači zbrali, se približali le na dve točki zaostanka (19:21), pozneje pa jim je po napakah tekmecev uspelo še enkrat izničiti zaostanek (19:23) in so izid na 23. točki izenačili. Niso pa naredili popolnega preobrata, žoga je po servisu končala v avtu, Ivan Mihalj pa je potrdil nove točke kamniške ekipe.

"Ne smemo si dovoliti takšnih padcev v igri, kot smo si ga v prvem nizu in v končnici četrtega, ko smo vodili s 23:19, imeli dve lahki žogi v zraku, ki ju nismo zaključili. Zadovoljen sem z igro v drugem in tretjem nizu. Želim si, da bi končno od prve do zadnje točke igrali na visoki ravni, brez nihanj," kljub zmagi ni bil povsem zadovoljen trener gostov Gašper Ribič.



Kamničane že v soboto čaka nova tekma, v zadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige bodo gostili zagrebško Mladost.

Tudi Ljubljančani so delo opravili po pričakovanjih. Vlogo favorita so upravičili z zmago v treh nizih; najlažje je šlo v prvem, ko so po začetnem zaostanku tekmece ujeli in prehiteli ter zmagali s 25:18. Krka je bila bolj enakovredna v drugem, a ne dovolj, da bi favoritom odščipnila vsaj niz, so se pa gostje morali bolj potruditi za 25:22.

V zadnjem nizu pa je bil razplet podoben kot v prvem, na koncu so domači prišli do 19 točk, gostje pa po dobri uri do pričakovane zmage. Že v sredo ACH Volley čaka zadnje dejanje lige prvakov, ko bo v Stožicah gostoval ruski Fakel Novi Urengoj.

Značke: odbojka, dp

Članki iz rubrike