Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 14.02.2020 21:57:11

Derbi v Mariboru

Igralci Proteusa in Konstruktorja se zavedajo pomembnosti derbija v Mariboru na kegljišču Tabor.
psno
Štirinajsti krog v 1. A ligi za moške v kegljaškem prvenstvu bo v ospredje postavil veliki derbi v Mariboru, kjer bodo aktualni prvaki, igralci Konstruktorja, gostili Proteus iz Postojne.

Jeseni so Postojnčani dosegli maksimalno zmago s kar 8:0. Tak poraz so Mariborčani doživeli le enkrat pred slabima dvema desetletjema in to na 6 x 200 metov v Kranju, ko jih je ponižal takrat vrhunski Triglav z Benedikom, Bizjakom, Stoklasom in drugimi vrhunskimi igralci. Tokrat se varovancem Bojana Pihlarja ponuja priložnost za revanšo, a bo vložek v tekmo izredno velik. Samo zmagovalec tega derbija ostaja v borbi za naslov prvaka, saj je zdaj na vrhu Calcit s točko prednosti. Tako bo poraženec tekme praktično že v izgubljenem položaju.



Vodilni Kamničani, bodo lahko mirno opazovali izhod derbija. Njih tudi čaka gostovanje in to v sosednjih Konjicah, kjer lahko realno pričakujejo zmago. Toda v samo tekmo bodo morali iti brez podcenjevanja, sicer se jim lahko hitro zgodi Ograjca. Pomembni tekmi za končno četrto mesto pa bosta v Kranju in Tržiču. Triglav bo gostil Litijo, ki je v prejšnjem krogu razočarala doma, ko so jih premagali Tržičani. Omenjeni Ljubelj pa bo gostil Ograjco, ki se je pred tednom dni pustila presenetiti Konjicam. Zadnja tekma tega kroga pa bo v Hrastniku, kjer bodo domačini poizkušali priti do prve letošnje zmage proti Goričanom.



V ženski A ligi vodilni Miklavž odhaja na težko gostovanje k prerojenemu Ljubelju, ki kaže spomladi veliko boljše predstave kot jeseni. Tržičankam se je zdaj odprla pot v Evropo. Seveda pa to pomeni, da bodo pred svojimi navijači napadli novo zmago, zato je pred Štajerkami zelo neugodno gostovanje. Prav gotovo bo boj za četrto mesto zelo hud, saj je v njem kar pet ekip. Iz tega vidika bosta zelo pomembni tekmi v Cerknici in v Kranju. V Cerknici bodo gostovale Kamničanke. To bo zelo odprto srečanje. Veliko je odvisno tudi od tega, koliko izkušenih domačink bo že sposobno nastopiti. V Kranju pa bodo aktualne prvakinje gostile našo doslej daleč najuspešnejšo ekipo, Celje. Celjanke se trenutno zanašajo v glavnem na neizkušene mlade igralke, katerim po svojih zmožnostih pomaga nekdanja reprezentantka Grobelnikova. Zadnja tekma bo v Radljah, kjer bo zadnji Remoplast gostil Impol, ki se trenutno nahaja v zelo dobri formi. Toda tudi domačinke doma igrajo zelo hrabro, kar so dobro občutile pred časom tudi igralke vodilnega Miklavža.



1. A liga moški, 14. krog
Konjice – Calcit (14.00)
Triglav – Litija (14.30)
Konstruktor – Proteus (16.00)
Ljubelj – Ograjca (16.00)
Hrastnik – Gorica (17.00).


1. A liga ženske, 14. krog
Ljubelj – Miklavž (13.00)
Brest – Calcit (14.00)
Triglav – Celje (14.30)
Remoplast – Impol (17.00)
Proteus – prost


Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike