900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ue
ue
0 29.09.2022 15:24:18

Ponoviti vajo

Medtem ko je Primož Roglič že končal letošnjo sezono, pa Tadeja Pogačarja za konec čaka še italijanska trilogija.

Za začetek bo Pogi v soboto štartal na enodnevni dirki Giro dell'Emilia, ki jo je lani dobil Roglič in za nagrado prejel zajeten kos mortadele. V torek sledi še nastop na semiklasiki Tre Valli Varesine, nato pa prihodnjo soboto, za veliki finale sezone, spomenik Il Lombardia, kjer bo branil zmago.

Čeprav se je s svetovnega prvenstva v deželi tam spodaj vrnil praznih rok, pa je pred tem z zmago na Veliki nagradi Montreala pokazal, da je tudi v zaključku leta ostalo še nekaj dinamita v nogah. Vrhunec italijanske trilogije bo seveda klasika padajočega listja, ki bo tokrat potekala v obratni smeri, od Bergama do Coma. »Lani sem prvič sodeloval na tem italijanskem bloku dirk in zelo užival. Zmaga v Lombardiji je bil popoln zaključek sezone in motivirani smo, da se vrnemo ter poskusimo to ponoviti. Giro dell'Emilia je zahtevna krožna dirka, zanimiva za navijače. Odkar sem se vrnil domov iz Avstralije, se nisem pretirano naprezal, tako da bomo videli, kakšna bo forma v soboto. Verjamem, da bo dobra priprava za Lombardijo, ki bo zagotovo posebna dirka za zaključek leta,« je za spletno stran ekipe dejal 23-letni Slovenec, ki je lani na Giro dell'Emilia odstopil, na Tre Valli Varesine zasedel tretje mesto, na Il Lombardii pa, kot že rečeno, prvi prečkal ciljno črto. Lani je nastopil tudi na klasiki Milano–Torino, ki pa je bila letos na sporedu že marca.

Od nastopov na italijanski trilogiji bo tudi odvisno, ali bo Pogačar še drugo leto zapored silvestrovo pričakal na vrhu lestvice Uci.

Članki iz rubrike