profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Milan Knez
Milan Knez
0 29.09.2022 15:04:03

Na Škofljici tudi svetovni rekorderji

Državni prvaki skupaj s predsednikom KŠD Moja Občina
Franci Hrastar
Kulturno in športno društvo Moja Občina je v sodelovanju s Športno zvezo Škofljica v soboto organiziralo državno prvenstvo v vožnji na čas za amaterje Kronometer Škofljica–Ig.

Tekmovanje se je točkovalo tudi za pokal Slovenije, vpisano pa je bilo tudi v koledar akcije Slovenija kolesari za leto 2022. Dirka v dolžini 15 kilometrov je potekala na dveh ravninskih krogih na trasi Škofljica–Ig–Škofljica. Absolutno najhitrejši čas (19:05,01) je postavil Igor Kopše (Team Turbo Tropovci), 17,19 sekunde slabši čas je postavil njegov konkurent Andrej Guček (KK Pocinkovalnica Celje), tretji čas pa z zaostankom 55,34 sekunde za najboljšim Uroš Bogša (KK Jan Sport).

Kljub napovedim slabega vremena se je na progo podalo 94 tekmovalcev. Nezgod z izjemo nekaj defektov ni bilo, na koncu pa je zdržalo celo vreme. Dobili smo 15 državnih prvakov v 15 kategorijah. Novi državni prvaki so poleg že omenjenega Igorja Kopšeta postali še Uroš Bogša (KK Jan Sport), Petra Pasar (KK Soča), Teja Gulič (KD Brda Dobrovo), Matejka Meško (KD Slovenske specialkarke), Dragica Habjan (ŠD Koloka), Mitja Lesjak (JB Team Novo mesto), Tom Kunaver (KD Alpe SIS), Dean Bratuš (TUŠ T.E.A.M.), Robert Likar (Izvir Vipava), Iztok Kuret (KD Alpe Sis), Andrej Žavbi (TUŠ T.E.A.M.), Anton Govekar (ŠD Turbo M), Ivan Kastelic (B.V.G. Gilč) in Bojan Lampe (ŠD Turbo M).

Ob zaključku prireditve so se udeleženci za uspešno organizacijo tekmovanja in predvsem zato, ker je prevzel odgovornost za prevzem organizacije, z gromkim aplavzom zahvalili organizatorju. Predsednik Društva Moja Občina in Športne zveze Škofljica Milan Knez je v nagovoru med drugim napovedal, da bo prireditev Kronometer Škofljica–Ig postala tradicionalna.

Prireditev je suvereno povezoval Stane Werbole, da je vse potekalo tako, kot je treba, pa gre zahvala članom KŠD Moja Občina, v prvi vrsti Tončki Fink, Zdenki Janovljak, Urošu Šilarju, Maticu Božiču, Društvu kolesarskih sodnikov Slovenije, Gasilski zvezi Škofljica in njenim članom. Posebna zahvala gre Občini Škofljica, Pekarni Pečjak, Mesarstvu Blatnik, Gostilni Čot, Rujzdesign, d. o. o., Pigo, d. o. o., Komunalne gradnje Grosuplje, Križman, d. o. o., T-PIRC, d. o. o., Osnovni Šoli Škofljica, KZS in vsem ostalim.

Članki iz rubrike