Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 15.04.2021 17:29:29

Alaphilippe podaljšal z ekipo Deceuninck-QuickStep

Profimedia
Kolesarski svetovni prvak v cestni dirki, Francoz Julian Alaphilippe, je za tri leta podaljšal pogodbo z ekipo Deceuninck-QuickStep, so potrdili na spletni strani omenjenega moštva.

"Veselim se nadaljevanja v tej družini. Zahvalil bi se za zaupanje, ki so mi ga v ekipi izkazali v teh osmih letih. Neverjetno je, kaj vse smo dosegli skupaj. Smo wolfpack (volčje krdelo; op. STA) in dirkamo, da zmagamo. To je naša miselnost in ena naših močnih točk. Vsi gremo naprej v isti smeri in to je eden od razlogov, da se tu dobro počutim," je med drugim ob podaljšanju pogodbe dejal 28-letni Alaphilippe.

Tako so se končala ugibanja o tem, da naj bi Francoz okrepil katero izmed konkurenčnih ekip. Pri Deceuninck-QuickStepu so sicer pred kratkim dolgoročno podaljšali sodelovanje še z enim mladim zvezdnikom Remcom Evenepoelom.



Alaphilippe je to sezono dosegel le eno zmago, in sicer je dobil eno etapo na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, a je bil eden ključnih členov pri uspehu ekipe. Med drugim je pomagal Kasperju Asgreenu do zmage na dirki po Flandriji.

Alaphilippa, ki ima ob svetovnem naslovu v svojih dosežkih še zmage na dirkah Milano - San Remo, Strade Bianche, Valonska puščica, pa pet etapnih zmag na dirki po Franciji, zdaj čakajo ardenske klasike. Konec tedna bo na dirki Amstel Gold tekmoval tudi proti velikim "kalibrom", kot so Primož Roglič, Wout van Aert, Marc Hirschi in Tom Pidcock.

Značke: kolesarstvo, pogodba

Članki iz rubrike