Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

(ts)
(ts)
0 15.04.2021 12:11:53

Tamara Zidanšek: Čas je relativen, svet je majhen

Tamara zidanšek
TW
Zidanškova je na lestvici WTA napredovala na 80. mesto. Napredek je posledica odličnega nastopa na turnirju v Bogoti, kjer je 22-letna Konjičanka prišla do finala. Zdaj je že doma in po kratkem odmoru se bo začela pripravljati za turnirje na evropskem rdečem pesku.

Za vami je dolga pot iz Kolumbije, kjer ste drugič v karieri nastopili v finalu turnirja serije WTA. O čem ste razmišljali na letalu?

Poskušala sem ostati pozitivna. Za mano je bil super teden, zgodilo se je veliko. Razmišljala sem o tem, da sem dala vse od sebe; da sem se potrudila, kolikor sem se lahko. Nimam si kaj očitati. Predvsem sem bolj razmišljala o svojem zadovoljstvu s tem, kar se je zgodilo, kot pa o razočaranju in o tem, da mi je bilo težko.



Kolumbija je daleč, potovanja so v zadnjem letu povsem drugačna. Kakšno je stanje v državi, kako je bilo na turnirju?

Čas je relativen, svet je majhen. Vkrcaš se na letalo in zelo hitro si na drugem koncu sveta, pa naj bo to Bogota ali Avstralija. Vse je daleč in vse je blizu. Še vedno smo v mehurčkih, obvezne so tudi maske. Kamorkoli greš, se poskušaš navaditi na razmere, na čas. Iz tega, kar ti je na voljo, poskušaš iztržiti čim več.



Kateri dvoboj vam je najbolj ostal v spominu? Morda četrtfinale proti Sari Errano, ko ste zmagali s 6:3 in 6:4?

To je bila moja najboljša tekma na turnirju. Dobro sem se počutila in tudi dobro reagirala po zaostanku v drugem nizu. Tam sem si dokazala, da se vračam v dobro formo.



Kaj morate pred nadaljevanjem sezone še popraviti?

Zdaj sem prišla do dobrega rezultata. Želja je, zagon prav tako. Začela se je sezona na pesku, kar mi ustreza. Gremo naprej, zdaj smo šele dobro začeli.



Prejšnji teden ste se razšli z dolgoletnim trenerjem Zoranom Krajncem. Kakšni so razlogi za konec skupne poti?

Z Zoranom se poznava že dolgo. Skupaj sva delala skoraj deset let. Tu ni treba ustvarjati nobene drame; v življenju vedno prihaja do sprememb, ko potrebuješ nov zagon. Midva z Zoranom sva v redu, nič posebnega se ni zgodilo, toda potrebna je bila sprememba. Dal mi je veliko znanja in od njega sem se veliko naučila, a najine poti so se zdaj razšle. Upam, da bom dobro funkcionirala, in tudi njemu želim samo dobro. Drugi člani ekipe ostajajo, pospešeno pa iščemo novega trenerja.



Kakšni so načrti za nadaljevanje sezone?

Zdaj sem prišla domov. Malce se bom spočila, trenirala in nato odšla na naslednje turnirje. Mislim, da bo zdaj na vrsti šest turnirjev, vključno z Roland Garrosom. Vse bo hitro minilo, saj čas res teče zelo hitro.



Letos so na sporedu tudi olimpijske igre v Tokiu. Razmišljate o nastopu na Japonskem?

Moja želja je nastop na olimpijskih igrah, toda priznam, da ne vem, kakšne so norme. Sem pa prijavljena. Počakajmo, da bo prišel čas za to. Zanima me tudi igranje dvojic; mislim, da ima Andreja Klepač edina normo.





V FB POGOVORU MAŠA VIRIANT

Na sloviti Piattijevi akademiji

V projektu Teniško aktivni! je torek rezerviran za pogovore na Facebooku. Tokratna gostja je bila mlada in obetavna teniška igralka Maša Viriant; 16-letna igralka se je pred kratkim preselila v Italijo, kjer trenira na teniški akademiji Riccarda Piattija.

»Pred pol leta smo se odločili za selitev na Akademijo Riccarda Piattija. To je bil velik korak, saj nisem povsem vedela, v kaj se spuščam. Bilo me je malce strah, a želela sem slediti svojim sanjam. Tu sem bila na enotedenskem kampu in takrat sem spoznala bistvene razlike, ki pripomorejo k nadaljnjemu razvoju ter so bistvene za verjetno odločilni preskok v profesionalni tenis. Piattija sem že spoznala. Občasno je tudi na igrišču in trenira mlajše, vseeno pa je trenutno osredotočen predvsem na Jannika Sinnerja,« je o novem okolju povedala Viriantova. Piatti je trener 19-letnega Sinnerja, ki je na lestvici ATP na 22. mestu, nekoč pa je treniral tudi Hrvata Ivana Ljubičića.

Na sloviti akademiji že dlje časa trenira tudi Ela Nala Milić iz košarkarske družine Marka Milića in Vesne Spalević: »Z Elo se srečujeva. Ko nisva na turnirjih, trenirava skupaj. Na akademiji nas je okoli 40, tako da veliko menjamo trening partnerje,« je pojasnila Maša.



Članki iz rubrike