uvodna Dobra karma

Med očetom in sinom znane Slovenke kar 90 let ...

poroka, koronavirus Svet24.si

Kacin žuga z drastičnim ukrepom: »Če rečeš ...

roman-jakič, zoran-janković Reporter.si

Če je preiskavo pri Počivalšku vodila »globoka...

ograja, žičnata ograja Svet24.si

Afera žičnata ograja: Brez obtožnice v pozabo

Aleksandra Pivec Necenzurirano

Četrtina članov DeSUS se je uprla Pivčevi

image0 Odkrito.si

Tanja Fajon: "Janša je napadalen."

NIKA ZORJAN (presenečenje) (2 of 2) Njena.si

To je babica Nike Zorjan

bu
bu
0 19.02.2020 11:41:01

Nekdanji svetovni prvak udaril po slovenskem tekvondoistu, ki je prevaral Slovenijo: Da je žrtev? Povem vam ...

www.alesfevzer.com
Primer slovenskega tekvondoista Bena Misje še vedno zelo odmeva.

Naj spomnimo: Beno Misja je bil po lastnih besedah štirikratni državni prvak in dvakratni evropski klubski prvak, podelili so mu tudi številna občinska priznanja, a ga niti pri slovenski taekwondo zvezi niti v klubu, ki naj bi ga zastopal, ne poznajo. Zdaj se je odzval tudi glavni akter zgodbe - Beno Misja, ki ga je celotna država označila za prevaranta, sam pa je predstavil svojo stran zgodbe. Povedal je, da je bil žrtev prebrisanih mednarodno organiziranih manipulantov. 

Na celotno dogajanje se je v tiskani izdaji Ekipe SN odzval predsednik Taekwondo zveze Slovenije Tomaž Barada, nekdanji svetovni prvak in danes tudi eden od podpredsednikov Olimpijskega komiteja Slovenije. Ta za Bena Misjo doslej še ni slišal. Potrdil je, da ta ni član zveze, žalosti pa ga, da borilni šport prihaja v ospredje predvsem zaradi takšnih afer. "Ta fant pri nas nikoli ni bil registriran, prav tako ne držijo podatki, da je bil član kluba iz Verone. Vse skupaj me je kar malce šokiralo in zaradi tega sem prizadet. O tem fantu se zdaj toliko govori, kot da je naredil ne vem kaj. O Ivanu Trajkoviću, ki se je že kvalificiral na OI v Tokiu, se govori manj kot o njem. Žalosti me, da lahko negativna novica sproži takšen val zanimanja, ki bi ga dejansko moral doseči neki športni dogodek. Podobno je bilo tudi ob sporni fotografiji karateistov. Če bi ti fantje na tem EP zmagali, bi dobili bistveno manj pozornosti."

Kar zadeva Misjo, Barada dodaja, da nima nobene pravne podlage, ki bi jo lahko sprožil zoper njega, saj ni njihov član. "Prebral sem njegovo obrazložitev, da je šlo za borbe na črno. Ob tem je treba povedati, da tekvondo ni šport, ki bi bil na stavnicah dovolj atraktiven in zanimiv za dogovarjanje o kakšnih borbah. Te zgodbe se, predvsem ko gre za mešane borilne veščine, dogajajo po Rusiji ali kakšnih zakotnih državah, kjer se kot v rimskih časih pretepajo v kletki. Moje osebno mnenje je, da je fant verjetno želel dobiti nekaj pozornosti, vsekakor pa ni pričakoval, da bo zadeva prišla tako daleč, kot je danes. Pohvalil se je z naslovom evropskega prvaka, čemur bi morda še kdo verjel, prepričan pa sem, da ni pričakoval, da se bo to razširilo po vsej Sloveniji. Zdaj bo težko naredil korak nazaj. Kot vem, je njegov oče odvetnik in nekako bosta iz tega že poiskala najbolj pametno pot," se Barada z njim ne želi več posebej obremenjevati.

Članki iz rubrike