Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
1 19.02.2020 07:31:31

Še en velik skalp za Aljaža Bedeneta: po skoraj dveh urah in pol je zrušil 17. igralca sveta!

Profimedia
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v prvem krogu turnirja v Marseillu (769,670 evrov nagradnega sklada) s 4:6, 6:4 in 7:5 po dveh urah in 22 minutah premagal petega nosilca in 17. igralec svetovne lestvice, Rusa Karena Kačanova. Bedene je kot najboljši Slovenec na 47. mestu lestvice ATP.

V drugem krogu se bo pomeril z Gillesom Simonom, 58. igralcem svetove lestvice iz Francije. Ta je s 6:4 in 7:6 (3) izločil rojaka Harolda Mayota, ki je nastop na turnirju dobil posebno povabilo.

Po izgubljenem uvodnem nizu je v drugem Bedene povedel z 2:1 na svoj servis. Nato je po uri in minuti igre potreboval zdravniško pomoč. Po njej sta igralca nadaljevala dvoboj, servis pa je imel Kačanov.



Ljubljančan je prišel do dveh prednosti, a je Rus uspel izenačiti na 2:2. S svojim desetim asom je Bedene v peti igri znova povedel (3:2), ter v deveti po drugi izkoriščeni priložnosti znova vodil s 5:4. Bedene je v deseti igri izkoristil svoj tretjo priložnost za odvzem servisa in po uri in 35 minutah izenačil izid v nizih na 1:1.

Tridesetletni Slovenec je tako z začetnim udarcem odprl odločilni tretji niz za vodstvo z 1:0. Bedene je nato po seriji dobljenih servisnih iger brez izgubljene točke povedel s 3:2. V šesti igri mu po prednosti ni uspelo odvzeti servisa Rusu. Ta je v deseti igri izenačil na 5:5, naslednji igri pa je dobil Bedene, ki je v dvanajsti vodil že s 40:0, a je Kačanovu uspelo izenačiti. Naslednjo prednost je Bedene pretvoril v novo odmevno zmago tik pred nastopom novega dneva.

Značke: tenis, sta

Članki iz rubrike