polna luna 8 Dobra karma

Popolna navodila za izvajanje obreda ob polni Luni...

roseanne barr Svet24.si

Roseanne Barr prepričana, da je koronavirus ...

Boris Johnson Reporter.si

Medicinski strokovnjaki: Boris Johnson je izjemno ...

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Obvezen dodatek 200 evrov delavcem v zasebnem ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Ko bo 15. zmanjkalo denarja za plače

Jon Ola Sand Odkrito.si

Žalostno slovo od melodij

Maja Geršak, Gašper Rifelj SR Njena.si

Gašper in Maja delila intimen videoposnetek

STA
STA
0 18.02.2020 23:02:22

Športnika Maribora ponovno Ilka Štuhec in Ivan Trajković

Profimedia
V Mariboru so se nocoj poklonili največjim športnim uspehom preteklega leta. Za naj športnico in športnika Maribora 2019 med posamezniki sta bila ponovno izbrana smučarka Ilka Štuhec in taekwondojist Ivan Trajković. Med ekipami sta na vrhu ostali ekipi Nogometnega kluba (NK) Maribor in Odbojkarskega kluba Nova KBM Branik.

Med najvidnejše predstavnice mariborskega športa sta se uvrstili še plavalka Katja Fain na drugem in taekwondojistka Urša Terdin na tretjem mestu. Med moškimi je drugo mesto zasedel jadralec Žan Luka Zelko in tretje mesto plavalec Martin Bau.

Med trenerji je največji pečat v preteklem letu pustil Bruno Najdič iz Odbojkarskega kluba (OK) Nova KBM Branik, so po podelitvi priznanj sporočili iz Športne zveze Maribor.

Slovesna prireditev, na kateri nagrade delijo že od leta 1973, je potekala v hotelu Habakuk. Naj športnica in športnik ter naj ženska ekipa se zaradi športnih obveznosti niso uspeli udeležiti nocojšnjega dogodka. Tako so na odru prevladovali nogometaši.


Kot najboljša ekipa v individualnih športih je bil prepoznan Kegljaški klub Konstruktor, kot najbolj perspektivna športnika pa Tyra Barada, ki je osvojila naslov evropske in svetovne mladinske prvakinje v taekwondoju ITF in naslov evropske mladinske prvakinje v kickboxu, ter Rok Možič, najboljši igralec 1. odbojkarske državne članske lige.

Priznanje za posebne dosežke sta prejela član OK Maribor Uroš Planinšič, ta je bil del reprezentance, ki je osvojila srebrno kolajno na evropskem prvenstvu, ter trener OK Maribor Sebastijan Škorc, ki je bil pomočnik glavnega trenerja te reprezentance.

Plaketo Mirana Cizlja sta prejela Bojan Horvat za dolgoletno uspešno vodenje Kolesarskega kluba Branik in Miran Potnik za dolgoletno uspešno delo v taborniški organizaciji.

Na področju športa invalidov je bilo izpostavljeno Društvo gluhih in naglušnih Podravja Maribor, med športniki pa moška ekipa balinarjev medobčinskega društva delovnih invalidov Maribor, Sanja Debevec (bowling, odbojka) in tenisač Marino Kegl.

Značke: mesto, šport, nagrada

Članki iz rubrike