stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 22.09.2018 12:58:49

SPEKTAKEL ZAGOTOVLJEN! V Los Angelesu 1. decembra boksarski dvoboj Wilder - Fury

Reuters
Nekdanji svetovni boksarski prvak težke kategorije Tyson Fury bo 1. decembra znova stopil v ring. Promotorji so namreč potrdili dvoboj Britanca z Američanom Deontayjem Wilderjem, aktualnim nosilcem boksarskega pasu po verziji WBC v težki kategoriji. Dvoboj bo v Los Angelesu, v tamkajšnjem hramu športov, dvorani Staples Center.

Gre za slovito športno dvorano, znano po košarkarskih in hokejskih tekmah v elitnih severnoameriških poklicnih ligah. V njej domujejo košarkarski moštvi NBA Los Angeles Lakers in Los Angeles Clippers ter hokejsko moštvo NHL Los Angeles Kings, katerega kapetan je slovenski hokejski as Anže Kopitar.

Kot možna lokacija se je pred tem v ameriških medijih omenjala arena MGM Grand v Las Vegasu, a so bili v vojni za dolarje in lokacijo uspešnejši v Los Angelesu.

Dva metra (201 cm) visoki 32-letni Wilder ima na svojem seznamu zavidljivo statistiko 40 zmag v prav toliko dvobojih, 39 zmag je dosegel z nokavtom. Doslej je že sedemkrat ubranil naslov svetovnega prvaka.

Prav tako čez dva metra (206 cm) visoki 30-letni Fury v svojih 27 dvobojih še ni doživel grenkobe poraza, 19 dvobojev je dobil z nokavtom.



Je pa za Furyjem burno obdobje. Senzacionalni zmagi nad Vladimirjem Kličkom novembra 2015 so sledile osebne težave in dveletni suspenz zaradi zlorabe prepovedanih poživil.

Po dveinpolletni odsotnosti se je letos zmagovito vrnil v ring, ko je junija premagal Švicarja albanskega rodu Seferja Seferija, rojenega v makedonskem Gostivarju. Nato je prejšnji mesec v Belfastu po točkah v deseti rundi dvoboja zaustavil še Italijana Francesca Pianeto ter si zagotovil pot čez lužo in "zmenek" z Wilderjem.

Furyjev cilj je pridobiti nazaj naslove, ki jih je v času njegove odsotnosti osvojil njegov rojak Anthony Joshua. Fury je nekdanji prvak v težki kategoriji po verzijah IBF, WBA, IBO in WBO. Fury bo pred vrnitvijo boksarskih pasov najprej skušal Wilderju vzeti naslov po verziji WBC.

Joshuo, potem ko so propadla pogajanja za dvoboj z Wilderjem, drevi čaka nov veliki izziv, saj se bo z ruskim boksarjem Aleksandrom Povetkinom v londonskem Wembleyju pomeril za ubranitev naslovov po verzijah IBF, WBO in WBA.

Značke: boks, sta

Članki iz rubrike