Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 21.09.2018 21:01:00

Na EP konec še za Jorgiča in Tokića

Grega Wernig
Na namiznoteniškem evropskem prvenstvu v Alicanteju sta nastope končala še zadnja slovenska predstavnika. Tako Darko Jorgič kot Bojan Tokić sta izgubila v 2. krogu in tako ostala brez nastopa med najboljšimi 16.

Obetavni slovenski namiznoteniški igralec Jorgić bo moral na prvi posamični uspeh na večjih tekmovanjih še nekoliko počakati. V 2. krogu je z 2:4 izgubil proti 25. igralcu sveta, Švedu Kristianu Karlssonu. Hrastničan je dvoboj odlično začel, povedel z 2:0, nato pa je tesno izgubil naslednje tri nize. V šestem je nato najprej zaostajal z 2:5, pa povedel z 8:6, a do konca ni več osvojil točke.


Le malo za njim je prvenstvo končal še Tokić, ki mu je nasproti stal 16. igralec sveta, Nemec Patrick Franziska. Ta je gladko dobil prvi niz z 11:2, v drugem pa je Tokić povedel s 5:1 in 8:3, a ga je Franziska ujel pri 8:8 in povedel z 10:8. Tokiću je uspelo izid spet poravnati, a je bil nato v zanimivi končni uspešnejši spet Nemec, ki je slavil s 16:14. V tretjem nizu je Tokiću le uspelo priti do zmage z 11:9, četrti pa je spet pripadel Franziski (11:7). V petem nizu si je Slovenec hitro priigral zajeten zaostanek (3:9), od česar si ni več opomogel. Nemec je slavil z 11:6 in 4:1 v nizih.

Vsi preostali slovenski predstavniki so izpadli že prej.

Značke: namizni tenis, ep

Članki iz rubrike