jan plestenjak, tanja seme Odkrito.si

Boleče slovo Jana Plestenjaka

challe1 Svet24.si

Challe Salle: Mami rad povem, da je imela vedno ...

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

zoran predin_barbara šerbec_šerbi Svet24.si

Spomini na Šerbi: "Na oder smo jo pripeljali kar ...

duša 1 Svet24.si

Preverite: morda pri živem telesu umirate

Kendall Jenner, zlati globusi Najstnica.si

Pokazala je svoje dolge noge

lea sirk_presenecenje Njena.si

Lea Sirk: ne morem fuc***g verjeti

STA
STA
1 21.09.2018 23:09:57

Američani in Italijani še brez poraza

Odbojkarji na svetovnem prvenstvu v Italiji in Bolgariji so odigrali prve tekme drugega dela. V skupini F je Brazilija s 3:0 ugnala Avstralijo, Slovenija pa s 3:0 Belgijo. Brez poraza so le še Američani in Italijani.

V skupini G v Sofiji sta se najprej srečali ekipi ZDA in Kanade. Američani so tekmo gladko dobili s 3:1 v nizih in so tako še vedno stoodstotni. Najbolj razpoložen pri Američanih je bil Matthew Anderson z 22 točkami, Aaron Russell jih je dodal 17, toliko kot najboljši pri Kanadi John Gordon Perrin.

Na drugi tekmi skupine je Bolgarija v treh nizih, dva sta se končala v podaljšani igri, premagala Iran in prevzela drugo mesto v skupini. Pri Bolgarih sta izstopala Todor Skrimov in Valentin Bratojev z 18 oziroma 17 točkami.

V skupini E v Milanu je Rusija uvodoma brez težav opravila z Nizozemsko in jo prehitela na drugem mestu na lestvici. Zmagala je gladko s 3:0 v nizih, pri čemer je Dmitrij Volkov dosegel 15, Maksim Mihajlov pa 13 točk. Toliko jih je na drugi strani dosegel Thijs Ter Horst.


V večernem obračunu je doslej še neporažena Italija opravila z zadnjeuvrščeno Finsko v treh nizih. Ivan Zajcev in Osmany Juantorena sta bila s 14 oziroma 13 točkami najboljša pri Italijanih, 12 točk pa je za Fince prispeval Urpo Sivula.

V skupini H so na prvi tekmi dneva Srbi in Francozi v Varni poskrbeli za dramatičen razplet. Nekoliko več sreče in znanja so na koncu imeli Srbi, ki so odločilni niz dobili na 16, oboji pa so zapravili nekaj zaključnih žog. Srbi so se tako utrdili na drugem mestu, Francozi ostajajo tretji. Izvrstno predstavo je pokazal Aleksandar Atanasijević, ki je dosegel kar 38 točk, Uroš Kovačević jih je dodal 16. Pri Francozih je Stephen Boyer končal s 34 točkami, Earvin Ngapeth pa s 15.

Na večerni tekmi je doslej stoodstotna Poljska izgubila z 2:3 proti Argentini, a ostala na vrhu skupine H. Pri Argentincih je bil najboljši igralec slovenskih korenin Cristian Poglajen s 14 točkami, pri Poljski pa jih je 19 dosegel Artur Szalpuk.

V tretji del SP se bodo prebili zmagovalci skupin in najboljši drugouvrščeni ekipi.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike