pomlad Svet24.si

Tedenski horoskop: Čas je za razmislek, kje lahko...

annie-charlotte Svet24.si

25-letnica v razmerju z dvema moškima: "Ne varam,...

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

hisa mojca pasek setinc mile-pl015 Reporter.si

Skrivnost elitne vile za pol milijona: kako sta si...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

Goran Dragić, Greice Murphy Njena.si

Goran Dragić izbranko pripeljal v Slovenijo

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 21.09.2018 21:19:59

Brez izrazitega derbija

Trener Robi Blaha bo še pošteno delal, da dvigne Sobočanu in ostalim Tržičanom formo za Apatin.
psno
Prvi krog v elitnih ligah nam je ponudil nekaj kvalitetnih tekem in lepo izenačenost. Mimogrede, kar tri tekme so se končale neodločeno.

Tokratni krog nam ne ponuja kakšnega večjega derbija, kar pa seveda ne pomeni, da ne bo zanimivih tekem, saj je na sporedu kar nekaj zelo zanimivih dvobojev. Ker se močno približuje začetek mednarodnih pokalov (čez deset dni), bodo ekipe, ki bodo tam nastopale, še malce bolj pod drobnogledom. Konstruktor, ki je odlično odprl prvenstvo in se je izkazal z zelo dobrim rezultatom na Jesenicah, bo v tem krogu domačin Proteusu in je seveda favorit. Morda bo ta tekma malce boljši pokazatelj trenutne forme varovancev Bojana Pihlarja in izboljšala sliko pričakovanj za svetovni pokal v Zaprešiću.

Goričani bodo tokrat imeli težko delo v Kranju. V prvem krogu so malce presenetljivo doma ostali brez točk, tako imajo v Kranju manjši popravni izpit. Toda igralci Triglava, ki so se vrnili med elito, so se predstavili v zelo dobri luči v Postojni. Oba preostala moška predstavnika v mednarodnih pokalih, Ljubelj in Calcit, pa bosta domačina in sta favorita proti Hrastniku oziroma Konjicam. Oboji so bili uspešni na gostovanju, toda nobena ekipa ni blestela. Morda bodo tokrat igralci obeh ekip pokazali večjo pripravljenost, ki bi pomenila malce več upanja za dober nastop v Srbiji oziroma v Bosni. Zadnji tekma tega kroga pa bo v Litiji, kjer gostujejo Jeseničani. Obe ekipi sta v prvem krogu na domačih tleh izgubili in si želita priti do prvih točk. Zato se nam obeta zelo zanimiv in borben dvoboj.

V ženski elitni ligi so prvakinje, igralke Celja, močno razočarale z remikem proti novinkam v Konjicah. Res so bile oslabljene, toda v Celju kot vse kaže nimajo pravih zamenjav, tako da verjetno Celjanke čaka zelo turbulentna sezona. Sedaj jih čaka popravni izpit v Slovenski Bistrici, toda tekmec, domači Impol, zna biti zelo nevaren. V Kranju se bosta srečala Triglav in Miklavž, ekipi, ki bosta predstavljali naše kegljanje v Sarajevu oziroma v Apatinu. Kranjčanke so se predstavile v lepi luči na prvi tekmi v Postojni. Gledalci bodo lahko pozdravili tudi novinke v ekipi Triglava, ki so se kar dobro ujele.

Naš zadnji ženski predstavnik pa je Brest, ki bo tokrat gostoval na vročem terenu v Tržiču. V prvem krogu so se Cerkničanke doma dobro izkazale. Če se bodo tudi na Gorenjskem, potem lahko realno pričakujemo, da bi lahko igralke Bresta poslali v Apatin z zelo dobrimi občutki. No, roko na srce, Brest je velikokrat izredno uspešno igral na teh pokalih, zato ne bi bilo nobeno presenečenje, če bi se tudi tokrat tako zgodilo. Premierni domači nastop med elito imajo Radeljčanke, ki bodo gostile Postojnčanke. Zadnja tekma tega kroga pa je na sporedu v Kamniku, kjer bi domači Calcit moral zanesljivo premagati Litijo, saj na domačih tleh igra veliko boljše kot v gosteh.

Pari 2. Kroga v 1. A ligah – moški
Triglav – Gorica (14.00)
Konstruktor – Proteus (16.00)
Calcit – Konjice (16.00)
Ljubelj – Hrastnik (17.00)
Litija – Sij-Acroni (17.30)
Ženske
Ljubelj – Brest (13.00)
Impol – Celje (13.00)
Calcit – Litija /14.00)
Triglav – Miklavž (14.00)
Remoplast – Proteus (17.00)
Galerija

Članki iz rubrike