Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

(pk, jz, kj)
(pk, jz, kj)
0 23.11.2021 16:11:23

Nova zmaga Krevsa

Mitja Krevs
AZS
Mitja Krevs (Štajerska) se je v sklopu priprav na maratonski nastop v Valencii udeležil polmaratona Ivana Stareka in zmagal s časom 1:05,17.

Za osebnim rekordom, ki ga je letos postavil v Gradiški, je zaostal zgolj devet sekund. Med dekleti je s časom 1:18,53 zmagala Špela Gonza, prav tako članica AD Štajerska Maribor.

Drugo mesto med moškimi je s časom 1;07:20 osvojil Hrvat Ivan Dračar, tretje pa njegov rojak Andrej Hladnik (1;11:54). Tudi med dekleti sta drugo in tretje mesto ostali doma. Nataša Šuštić je bila druga s časom 1;25:38, Lucija Kopić pa s časom 1;25:28 tretja. "Mokro in turobno nedeljsko dopoldne bi včasih raje izkoristil za počitek doma odet z odejo, ampak tekači tekem ne izbiramo glede na vreme. V samostojnem teku sem zmagal z dobrimi občutki, da sem sposoben še hitrejšega teka. Zdaj me do maratona čez tri tedne čaka še nekaj piljenja forme," je občutke po zmagi delil Krevs

Kros Carsolina: Lukanova odlično

Klara Lukan je začela sezono v krosu. Nastopila je na krosu Carsolina v Trstu in osvojila prvo mesto. Proga je bila dolga 7000 metrov, Lukanova pa je bila prepričljivo najboljša in v absolutni ženski kategoriji  najbližjo zasledovalko premagala za 41 sekund. Klara je kros končala v času 22:04, drugouvrščena Italijanka Martina Merlo pa je v cilj pritekla v času 22:45.

"Krasna nedelja na krosu Carsolina. Sezono krosa sem začela z zmago na članski tekmi. Počutim se močno, posebej pa sem bila navdušena nad umetnimi ovirami na progi, zaradi katerih je bila tekma bolj zanimiva. Pripravljena sem na evropsko prvenstvo v krosu, ki bo naslednji mesec," je po lepi zmagi povedala Klara.

Puhar z osebnim rekordom

Slovenski tekač Rok Puhar je uspešno nastopil na cestnem teku na deset kilometrov v nemškem Essnu. Z osebnim rekordom 30:12 je osvojil četrto mesto. Zmagal je Nizozemec Ties Van den Hurk s časom 29:58. Nastopilo je 271 tekačev. Puhar je pred dobrim mesecem v Essnu nastopil tudi v maratonu in zmagal s časom 2:20,28. 

Ljubljanski maraton: Spet dva dneva

Organizatorji največjega tekaškega dogodka v Sloveniji, Volkswagen Ljubljanskega maratona, so na uradni spletni strani sporočili datum prireditve za naslednje leto. Šestindvajseta izdaja ljubljanskega maratona bo na sporedu 22. in 23. oktobra 2022. Organizatorji so ob tem na spletni strani sporočili, da bodo javnost o datumu odprtja prijav, ceni in urah začetka tekov obvestili še letos. Takrat bodo objavljeni tudi razpisi za vse teke. Prireditev bo vnovič dvodnevna, potem ko je bil leta 2020 maraton odpovedan zaradi pandemije koronavirusa, letos pa enodneven ter prilagojen zdravstvenim razmeram.

Letošnjega teka se je skupno udeležilo 4414 tekačev na 10, 21 in 42 kilometrov. Leta 2015 je bilo v dveh dneh, skupaj s sobotnimi teki otrok in mladine, rekordnih 24.372 udeležencev. Letos sta v obeh maratonih slavila kenijska tekača, Ernest Kibet Tarus v moški (2:22:39) in Kwamboka Momanyi Grace (2:38:10) v ženski konkurenci, časa pa sta bila daleč od rekordnih. Slovenska maratonska naslova sta osvojila drugouvrščena Anja Fink (2:45:29) in z osebnim rekordom Janez Mulej (2:28:07), ki je bil tretji.'

Galerija

Članki iz rubrike