Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 11.07.2021 16:23:19

SMEŠNO IN ABSURDNO! Zvezdnica ponorela: 'Le kdo si je to izmislil?'

Profimedia
Venezuelska zvezdnica atletike Yulimar Rojas je kritizirala novo pravilo Svetovne atletike, ki v nekaterih tehničnih disciplinah pred zadnjo serijo na mitingih diamantne lige izniči izide najboljših treh.

Pravilo, ko se najboljši trije po prvih petih serijah nato še enkrat pomerijo med seboj v šesti, je zvezdnica troskoka označila kot "smešno in absurdno". To pravilo velja za vse mete in horizontalne skoke.

Diamantna liga je pravilo uvedla za letošnjo sezono, številni pa so vse skupaj označili za farso. Tudi Rojasova, ki je v Monte Carlu pred dnevi skočila daleč najboljši izid mitinga s 15,12 m, nato pa tekmovanje po prestopu v šesti seriji za razvrstitev končala na drugem mestu.

Zmagala je Shanieka Ricketts iz Jamajke, ki pa je v prvih petih serijah skočila 14,75 m, v zadnji seriji pa 14,29 in si s tem prislužila zmago.


"Rada bi razumela vrednost tega novega pravila in res me zanima, kdo si je to izmislil," je na Twitterju dejala skakalka, ki je letos skočila 15,43 m, kar je le sedem cm od svetovnega rekorda Ukrajinke Inese Kravec iz leta 1995.

"To pravilo nima prav nobenega smisla. Je smešno in absurdno. To je tako, kot če bi v košarki igrali tri četrtine, nato pa bi pred zadnjo četrtino izid nastavili na 0:0, ne glede na to, koliko prednosti bi si kdo priigral prej," je še zapisala 25-letnica iz Caracasa.

V Monte Carlu na zadnjem mitingu diamantne lige je tudi v skoku v daljino za moške zmagal Grk Miltiadis Tentoglu, ki je imel "zgolj" tretjo daljavo mitinga.

"To ni pošteno do tekmovalcev. Niti ni logično," je še zaključila dvakratna svetovna prvakinja v troskoku. Tekmovalci v disciplinah, v katerih se poslužujejo novega pravila, že več tednov glasno kritizirajo vodilne v svetovni zvezi, med drugim tudi dvakratni olimpijski in štirikratni svetovni prvak v troskoku, Američan Christian Taylor.

Članki iz rubrike