Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.09.2019 22:03:50

Černjulova s 16. izidom končala SP

ALESFEVZER.COM
Maruša Černjul je na svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi v kvalifikacijah skoka v višino preskočila 1,89 metra in s skupno 16. izidom izpadla.

Članica celjskega Kladivarja je začetno višino 1,70 m izpustila, na 1,80 pa je bila uspešna šele drugič.

Nato se je med možne finalistke prebila v naslednjih dveh serijah, saj je 1,85 in 1,89 m zmogla že v prvi skokih. Na 1,92 m pa je letvica padla po vseh treh skokih, za finale pa je bilo treba skočiti prav 1,92 m v drugem poskusu.


"Glede na vse, kar se je zgodilo v zadnjem mesecu dni, ta nastop ni bil slab. Malo mi je manjkalo občutkov na zaletu, a sem se popravljala med skoki. Začela sem s popravo na prvi višini, ko je bilo tudi malo začetne živčnosti, v zaključku pa mi je je zmanjkalo povezanosti v zadnjih treh korakih," je pojasnila Černjulova.

Pred dobrim mesecem dni si je zlomila roko, kar jo je precej oviralo pri pripravi na SP. "Je sicer tudi malo razočaranja prisotnega, saj nihče ne gre na SP brez želje, da nastopi v finalu. A sem pred mesecem dni že mislila, da me ne bo v Doho. Potem, kot to doživiš zato, si zadovoljen že z vsako dobro stvarjo, ki jo doživiš, a želja je bila finale, le 1,92 m je bilo treba skočiti."

Želi si še drugič v nizu nastopila na olimpijskih igrah. "Moj cilj naslednje leto bo uvrstitev na OI v Tokiu. Zato bo zelo pomembna tudi zimska sezona, saj bo za razliko de letošnje naslednja sezona krajša in tudi roki za norme krajši," je zaključila Černjulova.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike