janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

STA
STA
0 27.09.2019 22:03:50

Černjulova s 16. izidom končala SP

ALESFEVZER.COM
Maruša Černjul je na svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi v kvalifikacijah skoka v višino preskočila 1,89 metra in s skupno 16. izidom izpadla.

Članica celjskega Kladivarja je začetno višino 1,70 m izpustila, na 1,80 pa je bila uspešna šele drugič.

Nato se je med možne finalistke prebila v naslednjih dveh serijah, saj je 1,85 in 1,89 m zmogla že v prvi skokih. Na 1,92 m pa je letvica padla po vseh treh skokih, za finale pa je bilo treba skočiti prav 1,92 m v drugem poskusu.


"Glede na vse, kar se je zgodilo v zadnjem mesecu dni, ta nastop ni bil slab. Malo mi je manjkalo občutkov na zaletu, a sem se popravljala med skoki. Začela sem s popravo na prvi višini, ko je bilo tudi malo začetne živčnosti, v zaključku pa mi je je zmanjkalo povezanosti v zadnjih treh korakih," je pojasnila Černjulova.

Pred dobrim mesecem dni si je zlomila roko, kar jo je precej oviralo pri pripravi na SP. "Je sicer tudi malo razočaranja prisotnega, saj nihče ne gre na SP brez želje, da nastopi v finalu. A sem pred mesecem dni že mislila, da me ne bo v Doho. Potem, kot to doživiš zato, si zadovoljen že z vsako dobro stvarjo, ki jo doživiš, a želja je bila finale, le 1,92 m je bilo treba skočiti."

Želi si še drugič v nizu nastopila na olimpijskih igrah. "Moj cilj naslednje leto bo uvrstitev na OI v Tokiu. Zato bo zelo pomembna tudi zimska sezona, saj bo za razliko de letošnje naslednja sezona krajša in tudi roki za norme krajši," je zaključila Černjulova.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike