Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 27.09.2019 15:59:36

V nedeljskih finalih Kauzer, Testen, Srabotnik in Kozorogova

BOBO
Olimpijski podprvak Peter Kauzer je bil danes edini od šestih slovenskih predstavnikov, ki so se že po prvi vožnji uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu. Kauzer je med kajakaši dosegel šesti čas in bil zadovoljen tako z vožnjo kot z uvrstitvijo.

Za najboljšim Slovakom Jakubom Grigarjem je zaostal sekundo in 97 stotink.

"Zgornji del je bil tak, kot ga moraš tu odpeljati, od sedmih vratc pa sem nato samo nadzoroval vožnjo. Malo me je metalo iz linij, zato sem moral biti previden. Tudi pri zadnjih nasprotnih protitočnih vratcih sem šel na sigurno, da jih ne bi slučajno udaril. A vedel sem, da bo dovolj za polfinale. Dobro sem se počutil, tudi veslo je zdržalo," je po kvalifikacijah dejal Kauzer, ki se je nekoliko bal, kako se bo privadil na novo veslo, staro je namreč zlomil na ekipni tekmi.

"S starim veslom sem na vseh velikih tekmah veslal vse od leta 2016. Če se malo pošalim, je bil kot oče na mamo. Čeprav me taka stvar lahko zmoti, pa mislim, da je bila sredina nesreča znak, da veslo zamenjam. Novo je malo bolj trdo, a je zaenkrat vse v redu," meni Hrastničan.



V prvi vožnji sta bila neuspešna njegova reprezentančna kolega Martin Srabotnik in Niko Testen, ki sta dosegla 47. oziroma 51. čas, a sta bila v drugo precej boljša, zasedla sta celo prvi dve mesti.

Med kanuistkami je imela nekaj smole Eva Alina Hočevar, ki je za polfinalom, v katerega se je uvrstilo 20 tekmovalk, v prvi vožnji zaostala 17 stotink sekunde, z enim dotikom je zasedla nehvaležno 21. mesto. V drugi je bila njena predstava slabša, 14. mesto ni zadostovalo za polfinale. Je pa popravni izpit uspel Alji Kozorog, ki je v prvi vožnji zasedla 25. mesto, v drugi pa je bila osma, s tem pa se je uvrstila med 30 polfinalistk.

Brez polfinala je ostala tudi Lea Novak, v prvi vožnji je bila 45., v drugi pa 16.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike