janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

STA
STA
0 27.09.2019 15:40:16

Start ženskega maratona na SP kljub veliki vročini zaenkrat nespremenjen

Fotografija je simbolična.
Profimedia
Start ženskega maratona, ki je prva končna odločitev na letošnjem svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi, kljub veliki vročini zaenkrat ostaja nespremenjen, je sporočila Mednarodna atletska zveza (IAAF). Začel se bo ob 22.59 po srednjeevropskem času, minuto do polnoči po lokalnem.

Temperature ta čas presegajo 35 stopinj Celzija, ki ob 68-odstotni vlažnosti zraka dajejo občutek, da se termometer približuje 50 stopinjam, zato še vedno obstaja možnost odpovedi oziroma prestavitve maratona.

Prav zaradi velike vročine so start maratona prestavili na tako neobičajen čas. IAAF je zapisala, da še vedno obstaja možnost, da bo ponoči temperatura padla na napovedano raven, ko so pred šestimi meseci predvidevali med 28 in 30,9 stopinje Celzija, ki so mejne za izvedbo tekmovanja.

IAAF je še pustila malo možnosti, da se spremeni začetek tekme. To bodo storili do 22.30 ure po lokalnem času, 21.30 po srednjeevropskem, na predlog svojega zdravstvenega delegata za tekmovanje Stephana Bermona, ki lahko tudi umakne s startnega seznama katero izmed atletinj, če bi ji grozilo preveliko zdravstveno tveganje.IAAF je obenem zagotovila, da so storili vse, da bi v katarski prestolnici tekmovanje potekalo s kar najmanj tveganja za nastopajoče.

"Tekmovanje v maratonu bo potekalo sredi noči. Vse udeležene nacionalne zveze so bile tekoče obveščene o vseh pomembnih dogodkih v zadnjih šestih mesecih, prav tako je tekoče potekalo sodelovanje med zdravstveno komisijo IAAF in zdravniki reprezentanc. Zelo smo povečali število točk za osvežitve. Povečali smo medicinsko osebje z dodatnimi vodilnimi svetovni strokovnjaki za take dogodke," je sporočila IAAF.

Na startnem seznamu je še vedno vseh 69 tekmovalk in dve rezervi. Slovenija na letošnjem SP v maratonu nima svojih predstavnikov.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike