janez janša Dobra karma

Janez Janša: hladen je le na videz, v resnici ...

ženska, spodnjice Svet24.si

Spoštuj in ljubi svojo češpljo: o orgazmih in ...

cerar pocivalsek sarec bobo Reporter.si

Počivalšek okrivil Šarca: Neustrezen način ...

revščina Svet24.si

Položaj Slovenca: lani smo živeli malo bolje

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

Adi Smolar Njena.si

Kaj se dogaja z zaljubljenim Adijem Smolarjem?

hana Njena.si

Sanjski moški: Hana po hujšanju povsem drugačna

STA
STA
0 27.09.2019 19:16:54

Tina Šutej v nedeljskem finalu skoka s palico na SP

www.alesfevzer.com
Ljubljančanka Tina Šutej se je na svetovnem prvenstvu v atletiki v Dohi uvrstila v nedeljski finale skoka s palico. Prvi dan SP je v kvalifikacijah preskočila kvalifikacijsko normo 4,60 m.

Tridesetletna članica celjskega Kladivarja je v prvih poskusih preskočila 4,20, 4,35 in 4,50 m, na 4,55 m pa je letvico dvakrat podrla in bila na robu izpada. A se je z uspešno izvedenim tretjim skokom rešila ter nato nastopila tudi na višini 5,60 m.

Slednjo je prva v svojem prvem poskusu na tekmi zmogla Grkinja Katerina Stefanidi, aktualna olimpijska zmagovalka in branilka svetovnega naslova.


Šutejevi v prvem skoku ni uspelo, ko je skakala drugič, je bilo uspešno prek norme za finale že 14 tekmovalk. Ljubljančanka je bila v drugem skoku daleč od uspeha in ji je za nadaljevanje prvenstva ostal le še en poskus. Tega je uspešno opravila in se uvrstila v pričakovani finale, vendar na dramatičen način.

Avtomatična kvalifikacijska norma je bila 4,60 m, kar je deset centimetrov manj, kot je Šutejeva v seriji skakala na zadnjih tekmah.

Nov državni rekord, 4,73 m, je nekdanja mladinska svetovna podprvakinja dosegla 15. septembra v Velenju na zadnji pravi tekmi pred SP. Potem je le še prejšnji petek testirala nove palice, ki so prišle iz ZDA v Slovenijo le nekaj dni prej.

Značke: atletika, sp

Članki iz rubrike