Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 27.09.2019 18:37:19

Kauzer v polfinale s šestim časom

BOBO
Olimpijski podprvak Peter Kauzer je bil edini od šestih slovenskih predstavnikov, ki so se že po prvi vožnji uvrstili v polfinale svetovnega prvenstva v slalomu na divjih vodah v Seu d'Urgellu. Kauzer je med kajakaši dosegel šesti čas in bil zadovoljen tako z vožnjo kot z uvrstitvijo.

Za najboljšim Slovakom Jakubom Grigarjem je zaostal sekundo in 97 stotink.

"Zgornji del je bil tak, kot ga moraš tu odpeljati, od sedmih vratc pa sem nato samo nadzoroval vožnjo. Malo me je metalo iz linij, zato sem moral biti previden. Tudi pri zadnjih nasprotnih protitočnih vratcih sem šel na sigurno, da jih ne bi slučajno udaril. A vedel sem, da bo dovolj za polfinale. Dobro sem se počutil, tudi veslo je zdržalo," je po kvalifikacijah dejal Kauzer, ki se je nekoliko bal, kako se bo privadil na novo veslo, staro je namreč zlomil na ekipni tekmi.


"S starim veslom sem na vseh velikih tekmah veslal vse od leta 2016. Če se malo pošalim, je bil kot oče na mamo. Čeprav me taka stvar lahko zmoti, pa mislim, da je bila sredina nesreča znak, da veslo zamenjam. Novo je malo bolj trdo, a je zaenkrat vse v redu," meni Hrastničan.

V prvi vožnji sta bila neuspešna njegova reprezentančna kolega Martin Srabotnik in Niko Testen, ki sta dosegla 47. oziroma 51. čas. V polfinale se je uvrstilo 30 tekmovalcev, preostali se bodo borili še za deset mest.

Med kanuistkami je imela nekaj smole Eva Alina Hočevar, ki je za polfinalom, v katerega se je uvrstilo 20 tekmovalk, zaostala 17 stotink sekunde, z enim dotikom je zasedla nehvaležno 21. mesto. Alja Kozorog je bila 25., Lea Novak pa 45. Vse bodo imele še eno priložnost, da si priborijo nedeljski polfinale.

Značke: kajak kanu, sp

Članki iz rubrike