sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

viola Ekipa24.si

Diverzantska akcija: Viole v Ljubljani napadle ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Renato šokiral z maščevanjem

Scheffler 23 pm Ekipa24.si

Številka ena na svetu v lisicah! Ne boste ...

ou
ou
0 27.09.2023 13:12:09

Zvončica, velika plesna družina

Celjana, plesalca in življenjska sopotnika Renata Gojkovič in Iztok Gojkovič – direktor zavoda PROM, Plesnega studia Zvončica.

Delo z otroki je najlepše poslanstvo, ki naju je združilo na skupni življenjski poti. Plesalci naju bogatijo in nama dajejo elan. Vse, kar vlagamo v otroke, ni nič izgubljeno, nasprotno, sooblikujemo in bogatimo njihov razvoj.

Najin zavod Prom, pod okriljem katerega deluje tudi PS Zvončica, nama res veliko pomeni. Težko je vse povedati le z besedami. Več štejejo dejanja, ki se dogajajo vsakodnevno z našimi plesalci. Ob njih živiva na polno, sva srečna, zadovoljna in polna elana. Praviva, da so najini, da imava največjo družino. Smo eno veliko srce. Niti si ne želiva predstavljati, da vsega tega ne bi bilo, pa čeprav pot do sem ni bila lahka. Imamo skupine v Šmarju pri Jelšah, kjer je naš studio, ter podružnico v Podčetrtku. Vseh skupaj nas je okoli sto, od dveh leti in pol starosti naprej. Pred nami je 12. plesna sezona, v katero stopamo z učitelji, ki so se pri nas plesno oblikovali, na kar smo še posebej ponosni. Prisegamo pa na strokovnost in pravilno poučevanje.

Za nami je že veliko preplesanih dni, veliko nastopov in produkcij. Rastemo iz dneva v dan in pokonci nas drži ples. Vsako leto nastopamo na vseh šolskih prireditvah v OŠ Šmarje pri Jelšah, v vrtcu, na različnih prireditvah v kraju samem in tudi drugje. Pripravimo dve večji produkciji – zimsko in zaključno. Vedno navdušimo občinstvo s čim novim. Udeležujemo se tudi plesnih tekmovanj, kjer posegamo po medaljah, in plesnih festivalov.

Sem nekdanja plesalka. Moji plesni koraki so se začeli pri petih letih, ko sem prvič zaplesala na baletni uri pri Sonji Gorjanc v Celju. Tam sem vztrajala do osmega leta, potem pa me klasični balet ni več zanimal. Od tega sem presedlala k folklori, nato pa k ritmični gimnastiki, ob tej sem trenirala tudi športno gimnastiko pri Partizanu v Gaberju v Celju. Nekje pri 12 letih pa me je spet prevzel ples. Vključila sem se v plesno skupino Zvezdice – bila sem prva od deklic, ki jih je povabil Iggy – ki se je pozneje preimenovala v plesni studio Igen, ki ga je vodil Igor Jelen. To je bilo leta 1980. Od začetka nas je bilo v skupini le pet, pozneje se je skupina širila. Plesali smo po vsej državi, takrat še Jugoslaviji, in pobirali nagrade. Zastopala sem tudi državo na raznih festivalih v tujini, najprej kot plesalka, nato kot plesna učiteljica. Kot plesalka sem bila v studiu do svojega 19. leta, potem pa za nekaj časa odšla. Šolala sem se in začela delati kot vzgojiteljica v vrtcu, zato za ples ni bilo več časa. Ker pa brez njega ni šlo, me je v svojo plesno šolo Plesni val povabila vodja Cvetka Špiljar, kjer sem začela poučevati mlajše plesalce. V tej šoli sem poučevala 11 let, nato pa se na povabilo Iggya vrnila v Igen kot plesna učiteljica, dokler nisva s partnerjem ustanovila Zvončice.

Obiskovala sem mnoge seminarje in se učila več zvrsti plesa ter si pridobivala znanje plesnega učitelja. Kjerkoli sem delala kot vzgojiteljica ali učiteljica, vsepovsod sem imela plesno dejavnost (Laško, Vojnik, Štore, Celje, Šmarje …). Nimam narejenih priznanih plesnih akademij, sem pa strokovna, saj me je moj pedagoški poklic marsičesa naučil.

Kot pedagoginja plesnega studia Igen sem prvi dve leti poučevala ples v podružnici Šmarje pri Jelšah, potem pa sledila spremembi in želji po samostojnem studiu, pri čemer je imel večino zaslug pri spremembi moj partner Iztok. Iggyu sem še kako hvaležna, ker mi je približal svet plesa in mi odpiral nova spoznanja o plesu. Veliko, kar sem dosegla, lahko pripišem Plesnemu studiu Igen in moji veliki želji po plesu ter zagnanosti.



Drugi del prispevka bo v tiskani EkipiSN in na naši spletni strani objavljen prihodnjo sredo.

USPEHI TEKMOVANJA
Samoples dance challenge 2018: zlato in bron, peto mesto (jazz dance junior, show dance formacija deca, mini jazz)
Samoples dance challenge 2019: 6 x zlato (iyrical mini formacija, comercial MTV style, open formacija deca, contemporary/modern children, junior, jazz dance junior, hip hop junior)
Dance fest Libero dance 2019: elitno bronasto (urban duo/trio junior )
Samoples dance challenge 2022: zlato, srebro (open mini, contemporary/modern deca)
Inter dance fest Sarajevo 2022: 3 x zlato, 1 x srebro, 1 x bron, 2 x peto mesto (show dance kids, modern formacija children, para hip hop, hip hop children, modern juniorji, hip hop trio, modern adult)
Inter dance fest Sarajevo 2023: 6 x zlato, 1 x srebro, 1 x bron (jazz dance duo kids, show dance formacija kids, modern solo children 1, hip hop trio children, hip hop open formacija al age, hiphop open group, modern formacija children, modern formacija junior)
Rolly dance open 2023: 4 x srebro, elitno srebrno, elitno bronasto in dva pokala (show dance formacija mini ,jazz mini duo, modern solo children, modern formacija children, urban group junior, urban formacija junior, urban duo/trio junior, modern group junior

Značke: ples, šport, prom

Članki iz rubrike